To je to što me zanima!

Pique je reformirao nogomet i ima svoju ligu: VAR zoveš kad hoćeš, imaš i pet džoker karata

Penali se izvode kao u hokeju, za svaki karton ideš na hlađenje nekoliko minuta, a sudjeluju i neke poznate nogometne face poput Casillasa, Agüera, Saviole
Vidi originalni članak

Gerard Piqué (35) otišao je u igračku nogometnu mirovinu prije točno dva mjeseca, ali daleko od toga da miruje. Uostalom, još 2018. njegov je konzorcij Kosmos oktupio prava na Davis Cup i reformirao poznato tenisko natjecanje. A sad je stvorio novo nogometno natjecanje neobičnih pravila.

POGLEADJTE VIDEO: Piqueova romansa s Makedonkom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi se o "Ligi kraljeva" (Kings League) u kojoj nastupa 12 momčadi s po 12 igrača, a utakmice se igraju sedam protiv sedam s pet zamjena na umjetnoj travi. Većina su igrača javnosti manje poznati sportaši, ali su kapetani bivše nogometne zvijezde ili internetski influenceri.

Utakmice se prenose na platformi Twitch u suradnji s poznatim streamerom Ibaijem Llanosom, a prvi dan imali su čak sedam milijuna gledatelja. Među poznatim imenima koja su sudjelovala u natjecanju su umirovljenici Sergio Agüero i Iker Casillas, kao posebni gost nastupio je Joan Capdevila, najavljeni su i Javier Saviola, Ricardinho...

Osim poznatim facama, Liga kraljeva pažnju privlači i neobičnim pravilima. Na početku po jedan igrač svake momčadi trči po loptu na centru kao u vaterpolu, nema ograničenja oko zamjena, a kartoni donose privremenu suspenziju: žuti dvije, a crveni pet minuta.

Svaka momčad može zvati VAR kad poželi, a najbizarnije je vjerojatno pravilo o džokerima. Svaka momčad može izvući jednu od pet karata bilo kad tijekom utakmice koja joj dalje određenu prednost poput penala, žutog kartona za protivničkog igrača, dvostruko brojanje golova u idućoj minuti, ali i zlatna karta, koja znači odabir bilo koje opcije.

Penali se, inače, izvode kao u hokeju, kreće se s centra, a napadač za realizaciju ima pet sekundi. Sličan je sustav 1990-ih bio u američkom MLS-u...

Utakmice natjecanja koje je počelo ove godine igraju se nedjeljom, a Piqué se nada kako će popularizirati ovaj tip nogometa među mladima. Sve možete besplatno gledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Bummser30 08.01.2023.

    Budala

  • 25__sati 08.01.2023.

    Kog vraga ne ode u trenere,ovako će uništiti pola sportova.On i njegova firma Cosmos.Bi te ja torpedirao u kosmos...badave.

  • zubka 08.01.2023.

    Uništi je Davis cup sad hoće i nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare