To je to što me zanima!

'Petrović i Šuker pregovarali su sa Sevillom do osam ujutro'

Sjajno je ako dolazi u Inter, može pomoći. Naučio je puno od Dicka Advocaata i Guusa Hiddinka. Ipak, bit će mu u Zaprešiću teško, nema puno novca, a onda je teško stvarati momčad, kaže nam Bračun
Vidi originalni članak

U Zaprešiću tektonske promjene! Zagrebačko je predgrađe zatresla vijest da Samir Toplak (49) više nije trener Intera. Razlog? U klub ulaze novi ulagači i na klupu dovode legendarnog Željka Petrovića (54).

Nešto stariji ljubitelji domaćeg nogometa sjetit će se Petrovića iz Dinama gdje je rasturao na desnom beku u sezoni ‘90./’91. pa u paketu sa Davorom Šukerom otišao u Sevillu. Taj transfer pretvorio se u pravu sagu.

IGRAO JE I U DINAMU Toplaku otkaz! Naslijedit će ga reprezentativac Jugoslavije...

- Uh, pregovori su trajali do osam ujutro, nikako se nisu mogli dogovoriti oko financija - priča nam Milivoj Bračun koji je Petroviću i Šukeru pomogao u tom transferu. Živio je tada Bračun u Španjolskoj gdje je igrao za Elche pa je jezik znao fenomenalno.

Bračuna i Petrovića veže veliko prijateljstvo.

- Sjajno je ako dolazi u Inter, može pomoći. Naučio je puno od Dicka Advocaata i Guusa Hiddinka. Ipak, bit će mu u Zaprešiću teško, nema puno novca, a onda je teško stvarati momčad - pojašnjava Bračun.

Nikšićanin Petrović ima nizozemsko državljanstvo koje je dobio jer je godinama igrao u Eredivisie, nosio je dres PSV-a.

U trenerskoj je karijeri vodio Boavistu, Waalwijk i Botev, a radio je i kao pomoćni trener Advocaatu, Martinu Jolu u HSV-u gdje je trenirao Ivicu Olića te Hiddinku. Potonji je na Petrovića ostavio najbolji dojam.

- Vrhunski trener. Slušao je i moje savjete, pustio je da vodim treninge po svome - pričao nam je veliki povratnik u hrvatski nogomet.

Petrović je prije nekoliko godina bio i kandidat za klupu zagrebačkog Dinama.

- Mogao sam voditi “modre”, no nismo se dogovorili. Možda i bolje, predobar sam s braćom Mamić. Šteta bi bilo uništiti prijateljstvo zbog dva mjeseca posla - dodao je Crnogorac.

'NEMA LJUTNJE' Toplak otišao da se Inter spasi: To je dogovor sa investitorima

S druge strane, radnu knjižicu pokupit će Toplak, trener s najdužim kontinuiranim stažem u povijesti HNL-a, nedavno je oborio rekord Matjaža Keka iz Rijeke.

- Tri tjedna se pripremala prodaja. Otpali su Turci i Kinezi pa je došla ova agencija koja je željela postaviti svog trenera. Nema ljutnje, samo da mi isplate zaostatke. I dalje sam uz Inter - javio se Toplak kratko.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • brane456 05.01.2020.

    Da dođe bog otac u ovaj lajkov inter nema koristi, ovo je usputna seoska stanica za devedeset postoigraća u zadnjih desetak godina❌

  • MODERN TALKING 05.01.2020.

    opet nista...koja agencija, koji ulagaci?

Komentiraj...
Vidi sve komentare