To je to što me zanima!

Pet bizarnih priča s OI u Parizu: Brazilka nastupila s rakom, VAR skandal i prigovori oko spola...

Najbolji sportaši svijeta trenutačno su na Olimpijskim igrama u Parizu, a do izražaja su stigle neke čudesne priče ljudske priče, afere i skandali
Vidi originalni članak

Olimpijske igre u Parizu u punom su tijeku. Više od deset tisuća sportaša stiglo je u glavni francuski grad kako bi pred cijelim svijetom pokazali najbolje od sebe. Godine treniranja, odricanja i napornog rada konačno su mnogima došle na naplatu, a osim sjajnih i inspirativnih ljudskih priča, do izražaja dolaze i neobične ljudske priče, u nekim slučajevima i skandali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tim smo povodom na jednom mjestu okupili pet neobičnih priča iz dosadašnjeg tijeka Olimpijskih igara.

Kanađanke se bavile špijunažom

Kanadska ženska nogometna reprezentacija kažnjena je s oduzimanjem šest bodova zbog špijuniranja dronom, kojeg su koristili kako bi snimili trening Novog Zelanda, kojeg su i pobijedili 2-1 u prvom kolu. Fifa je također kaznila i izbornicu Bey Priestman na godinu dana suspenzije, koliko su kažnjeni i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi. Ipak, to nije sve! Kanadski nogometni savez kažnjen je s 200.000 švicarskih franaka, a žalbu mu je odbio Sportski arbitražni sud.

Ovo je situacija bez presedana u nogometu, a dodatnu dimenziju bizarnosti dodaje to što su Kanađanke u Parizu branile zlato s Igara u Tokiju. Neki sumnjaju da su se i na ranijim velikim natjecanjima koristili sumnjivim metodama špijuniranja...

 

VAR afera

 Nevjerojatne smo scene gledali na utakmici Argentine Maroka (2-1) koja je, ali nije završila. Naime, U 16. minuti sudačke nadoknade je Cristian Medina zabio gol za izjednačenje, a neki marokanski su navijači utrčali na teren dok su s tribina gađali 'gaučose' bocama i čašama. 

Utakmica je prekinuta, ali sudac nije označio kraj utakmice. Igrači su otišli u svlačionice, a na stadionu se pojavila poruka za navijače 'molimo vas napustite stadion'. A nešto prije nego je utakmica prekinuta VAR je pregledavao spornu situaciju kod gola Medine.đ

Transrodnim ženama dozvoljeno natjecanje

Alžirka Imane Khelif i Tajvanka Lin Yu-Ting ipak imaju pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Inače, boksačice su diskvalificirali s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva za žene u New Delhiju zbog sumnji u njihov biološki spol, odnosno nezadovoljavanja kriterija podobnosti Međunarodne boksačke asocijacije.

Alžirka Khelif bila je diskvalificirana samo nekoliko sati prije borbe za zlatnu medalju. Također, brončanu medalju izgubila je i dvostruka svjetska prvakinja iz Tajvana Yu-Ting nakon što nije ispunila kriterije. Olimpijski odbor Alžira nakon diskvalifikacije izjavio je da je odluka dio 'zavjere' da ih se spriječi u osvajanju zlatnih medalja i da su visoki nivoi testosterona kod boksačica uzrokovani medicinskim razlozima.

 

Za njihovo sudjelovanje na olimpijskom natjecanju naloženi su DNK testovi, no Međunarodni olimpijski odbor potvrdio je da obje boksačice ispunjavaju sve kriterije.

Egipćanka ispala pa otkrila - da je trudna!

Egipatska mačevalica Nada Hafez (26) imala je dvostruki razlog za slavlje nakon što je u ponedjeljak ostvarila svoju prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u disciplini sablja za žene, a onda otkrila da je to učinila dok je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

- Ono što vam se čini kao dva sportaša na podiju, zapravo su bila tri! Bila sam to ja, moj protivnik i moja beba koja će tek doći na svijet - napisala je Hafez na Instagramu.

Hafez, koja se natječe na svojim trećim Olimpijskim igrama, pobijedila je 10. mačevalicu svijeta Amerikanku Elizabeth Tartakovsky 15-13 prije nego što je izgubila 15-7 od Jeon Hayoung iz Južne Koreje u osmini finala u Grand Palaisu.

Brazilka se natjecala s rakom

Brazilka Nathalie Moellahausen (38) inspirirala je mnoge svojom pričom u Parizu. Ona se bavi mačevanjem, a u nedjelju je imala meč protiv Kanađanke Ruien Xiao. Iako je izgubila taj meč, demonstrirala je čeličnu volju i nastupila na OI-ju unatoč tome što joj je nedavno dijagnosticiran beningni tumor na leđima.

Tijekom meča Nathalie je pozlilo. Morala je prekinuti meč, a liječnik joj je pružio pomoć. Pritom joj je jedan radnik donio stolicu kako bi odmorila, a njezin trener je iskoristio priliku i brzo sjeo na stolac kako bi malo odmorio noge. Brzo je shvatio kojim je povodom postavljena stolica, stoga se maknuo kako bi Brazilka odmorila.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kukutre 31.07.2024.

    Ovo sa nrqzilcem i Francuzom čista kradja!!

  • tiho055 31.07.2024.

    Zapad će propasti u vlastitoj laži i zlu... lucifer ga je preuzeo!

  • Space Burek 31.07.2024.

    Zaboravili ste dodati onog lika sa Kosova što se natječe u ženskom Judu do 63kg a maloprije su suci pokrali Brazilca u borbi za broncu jer se borio sa Francuzom. A suci su probali pokrasti Slovence u rukometu protiv Šveđana. U što se sport pretvorio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare