To je to što me zanima!

Parlamentarci u Italiji: Tottija za novog predsjednika države

Osim za novog predsjednika države, Francesca Tottija su navijači predlagali i za gradonačelnika grada Rima, ministra sporta, doživotnog predsjednika Rome...
Vidi originalni članak

Pet članova talijanskog parlamenta predložilo je za novog predsjednika Italije napadača Rome Francesca Tottija, no predsjednica Donjeg doma Laura Boldrini to je odbila. Razlog je što Totti nema dovoljno godina.

Po ustavu Italije predsjednik države mora imati najmanje 50 godina, a legendarnom kapetanu Rome, koji još igra, tek je 38. Naime, kako je dosadašnji predsjednik, Giorgio Napolitano, u siječnju odstupio zbog bolesti, Zastupnički dom, parlament i 58 regionalnih jedinica dali su svoje glasove za novog kandidata. Čak petorica političara predložila su Francesca Tottija, ne znajući da njihov prijedlog nema zakonsku osnovu. Inače, osim za predsjednika države, Tottija su navijači predlagali za gradonačelnika Rima, ministra sporta, doživotnog predsjednika Rome...

No nije Totti bio jedini nogometaš nominiran za novog predsjednika. Jedan glas dobio je legendarni talijanski reprezentativac Luigi Riva, koji je, za razliku od kapetana Rome, ispunio uvjete jer ima 70 godina.

Dva glasa otišla su slavnoj pjevačici Sabrini Ferilli, poznatoj po velikom hitu “Boys, Boys” iz ‘80-ih godina.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 03.02.2015.

    Krunu Jurčića za predsjednika! Treba nam kontrolirana valuta..

  • GJURO 02.02.2015.

    Kako je Soudani najbolji igrač Dinama, a Dinamo je prvak Hrvatske, - Soudanija za predsjednika

  • BlackRonsky 02.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare