To je to što me zanima!

Ovi igrači u HNL-u ostaju bez ugovora: Najplaćeniji 'modri', bivši 'vatreni', Hajdukov talent

Čak šestorica igrača mogu bez odštete napustiti Opus Arenu, ali bit će tu još prelazaka i iz ostalih klubova HNL-a. Što se tiče prve trojke, tu su imena poput Josipa Drmića, Dine Mikanovića i Mateja Mitrovića
Vidi originalni članak

Početak prijelaznog roka sve je bliže, a to znači i zamjene dresova u HNL-u. Tako će neki nogometaši otići iz klubova gdje su dosad igrali u nove im klubove u Hrvatskoj ili inozemstvu, a neki će to napraviti bez odštete jer im završavaju ugovori.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamova proslava titule

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se tiče aktualnih hrvatskih prvaka, Dinamo će se riješiti velike plaće Josipa Drmića (31) koji i dalje prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, ali s obzirom na 'staklena koljena' i tek 383 minute u dresu 'modrih' ove sezone, bivši švicarski reprezentativac otići će bez odštete, a Dinamo ga je plaćao oko milijun eura godišnje i najplaćeniji je igrač uz Brunu Petkovića. Pitanje je i što će biti s Tiborom Halilovićem (29) koji je doveden iz Heerenveena kao pojačanje u veznom redu, ali se nije baš naigrao. 

Nekoliko bi igrača moglo napustiti i Rujevicu. Prvi među Riječanima je bivši 'vatreni' Matej Mitrović (30) koji se vraća u staru formu, a ugovor mu završava krajem lipnja. Tu je i polivalentni Alen Grgić (29) koji je u Rijeci od kolovoza 2022. godine, a može igrati sve što zatreba na desnoj strani. Ugovor se završava i Emiru Dilaveru (33), stoperu koji je stigao iz Dinama, kao i Damjanu Pavloviću (22). Valja istaknuti i pravu ikonu kluba, Dawida Nwolokora (28) koji je u Rijeci od 2014. godine, a već sad radi kao trener u klubu, no prema Transfermarktu mu igrački ugovor završava na ljeto.

S Poljuda bez odštete može otići desni bek Dino Mikanović (30), a to će napraviti belgijski veznjak Vadis Odjidja-Ofoe (35). Pitanje je što će biti s talentiranim mladim napadačem Filipom Čuićem (21), dok će Poljud zasigurno napustiti i još neki, ali za njih će Hajduk dobiti odštetu.  A bit će prometno na Opus Areni jer Petar Pušić (25) koji vrijedi milijun eura može napustiti 'grad na Dravi' bez odštete, baš kao i odlični stoper Slavko Bralić (31). Tu su još i Šime Gržan (30) te veznjak Petar Brlek (30), kao i ozlijeđeni dvojac - golman Marko Barešić (25) i talentirani napadač Luka Branšteter (21) koji nikako nema sreće s ozljedama. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kohorta podržala sportskog direktora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu su i mnogi istaknuti HNL igrači iz 'ostalih' klubova

Od ostalih klubova, valja istaknuti Branimira Kalaicu (25), stopera Lokomotive koji će, prema saznanjima 24sata, otići put Osijeka. Od Lokosa su tu i bivši reprezentativci Duje Čop (34) i Marin Leovac (35), potom Marko Vranjković (25) i golmanska ikona Krunoslav Hendija (35). Tu je i australski reprezentativac Fran Karačić (28) iz Rudeša te kapetan Gorice Filip Mrzljak (31), ali i suigrači mu Josip Mitrović (23), Dino Štiglec (33), Mario Maloča (35) i Tim Matavž (35). Na meti će biti i krilni napadač Varaždina Domagoj Drožđek (28), kao i Istrine vedete - Ante Majstorović (30) na poziciji stopera, veznjaci Frano Mlinar (32) i kapetan Slavko Blagojević (37)

Idi na 24sata

Komentari 11

  • OneOfMany 30.05.2024.

    neke su godine stigle...

  • lukic1991 30.05.2024.

    drmič u rijeku

  • Cole Younger 29.05.2024.

    Maloča i Banić , najkorisniji stoper i vratar Hajduka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare