To je to što me zanima!

Ovako je prije 11 godina Maro Perak demolirao Boba Sappa

Bivši hrvatski MMA borac Maro Perak preminuo je u 40. godini života nakon što mu je iznenada pozlilo. Svojevremeno se borio s velikim imenima poput Jana Blachowicza, Jeffa Monsona, a pobjeda protiv Boba Sappa jedna je od najvećih u njegovoj karijeri
Vidi originalni članak

Svojevremeno je bio jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca, a i jedan od onih, uz Mirka Filipovića, Igora Pokrajca koji je popularizirao ovaj sport u Lijepoj našoj. I nakon završetka velike karijere ostao je u kavezu. Postao je čelni čovjek dubrovačkog Gladiatora i nesebično dijelio svoje znanje s drugim mladim borcima i brusio njihove vještine. Uostalom, bio je trener Anti Deliji i bivšem KSW prvaku Antunu Račiću.

No, nažalost, danas je prestalo kucati srce velikog borca, a još većeg čovjeka. Bivši hrvatski MMA borac Maro Perak preminuo je u 40. godini života nakon što mu je iznenada pozlilo. 

Bio je jedna od prvih većih zvijezda naše borilačke scene nakon Cro Copa, a svojevremeno se borio s velikim imenima poput Jana BlachowiczaJeffa MonsonaNikite Krylova. Karijeru je završio prije šest godina s 28 pobjeda i tek osam poraza, a definitivno jedna od najvećih pobjeda bila je ona prije 11 godina kada je 16. prosinca 2011. tehničkim nokautom svladao američku zvijer Boba Sappa!

Njih dvojica ukrstili su snage u Dubrovniku na priredbi Noć gladijatora, koju je organizirao upravo Perak. Bila je to glavna borba večeri, a hrvatski borac demolirao je suparnika koji je nekada davno tjerao strah u kosti brojnim borcima, ali pred kraj karijere postao je vreća za udaranje. 

Maro je od prve sekunde borbe preuzeo sredinu oktogona i žestoko navalio na Boba Sappa. Sijevali su udarci na sve strane, lakat, koljeno pa direkti u glavu. Pomeo je pod njime. Nakon jednog udarca Sapp je pao na pod, Perak je ušao u seriju udaraca, a kada je bilo jasno da je Amerikanac u nokautu, sudac je prekinuo borbu u prvoj rundi nakon svega tri minute. Takvu nemoć je bilo pomalo tužno gledati. 

Video borbe pogledajte OVDJE 

I onda nepotrebna drama na kraju. Prekid nije najbolje sjeo Amiru Shafyju Pouru, treneru Boba Sappa, koji je uzeo mikrofon od voditelja programa te kazao: Prerano su suci prekinuli borbu, ovo nije u redu.

Kakav je uvijek bio, iskren, pošten i bez dlake na jeziku, Perak je istrgnuo Amiru mikrofon i kazao: 'Ako mislite da je borba prerano prekinuta, idemo onda nastaviti', rekao je Perak pred krcatom dvoranom u Gospinom Polju. Ipak, Bob Sapp nije bio u stanju nastaviti meč pa su suci potvrdili pobjedu Peraku i slavlje je moglo početi. Na kraju su se prijateljski izgrlili i poželjeli sreću jedan drugome. 

Nakon tog meča odradio je još nekoliko borbi, a posljednju je imao 2016. godine kada je izgubio od Kimballa. Nakon toga shvatio je da je došlo vrijeme za kraj, okačio je rukavice o klin i uspješno kročio u trenerske vode gdje je brusio nove mlade snage. 

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • lajh1985 28.07.2022.

    Bob Sapp ide dan danas po svijetu i namjesta svoje meceve ili mu plate kak da odboksa svoje :)

  • MladenBanović 27.07.2022.

    Malo puno dodataka.....

  • Dagi 66 27.07.2022.

    šteta .. a realno Bob je bio kanta za nabijanje svima

Komentiraj...
Vidi sve komentare