To je to što me zanima!

Otkazali Cindrić, Jaganjac, Šipić, Šarac, Mandić... Perkovac se okušao u ulozi fotoreportera

Već na sljedećem popisu za Euro imat ćemo definiranu situaciju, ovo je posljednja šansa za sve one koji se žele nametnuti, a moramo vratiti ugled koji Hrvatska još uvijek ima u svijetu rukometa, kaže izbornik
Vidi originalni članak

Nakon šest mjeseci okupili su se hrvatski rukometaši, ponovno na starom mjestu kod Doma sportova. Zadnja akcija bila je još u travnju, u ovoj neće biti utakmica, već će se sedam dana trenirati u Poreču. 

IZBORNIK O POPISU Perkovac za 24sata otkrio zašto je otpisao Štrleka, Čupića, Šegu: Pitanje je hoće li tada još igrati

- Kad biste vi mogli osjetiti koliko sam ja sretan i uzbuđen da konačno možemo trenirati, bilo bi mi jako drago. Stvarno jedva čekam da počnu treninzi. Do sada nismo imali pet ozbiljnih treninga i napokon imamo priliku malo nešto uigrati, da nešto pripremimo. Ja se tome izuzetno veselim, ali koliko vidim i igrači - uvodno je rekao izbornik Goran Perkovac.

Na popis je stavio 36 igrača uz još devet na pričuvnoj listi, ali svi nisu došli. Luka Cindrić otkazao je zbog ozljede kvadricepsa, Matej Mandić zbog zadnje lože, Jaganjca, iako je prekjučer bio u sastavu Lowena, još muči rame, Šipića rebra, Srnu prepone, dok se Šarac bori s virozom. Nova su imena Karpo Sirotić, Patrik Hršak i, kao posve novo, desni vanjski iz slovenske Ribnice Leon Ljevar, koji nije bio ni među rezervama.

- Naravno da je šteta da nećemo biti kompletni, jer je plan bio da ovdje napravimo najbolju moguću selekciju, ali ne plačemo jer takva nam se situacija može dogoditi i uoči samog Eura. Ima nas dosta, radit ćemo kako smo zamislili i siguran sam da će nam to koristiti. Odigrat ćemo međusobnu utakmicu u subotu, mislim da će to biti prava provjera za sve. Možda ćemo još pozvati Frana Lučina.

- Želimo neke stvari postaviti na mjesto uoči vrlo jakog ritma koji nas očekuje već od sljedećeg okupljanja. Jer za nešto više neće biti vremena. Već na sljedećem popisu za Euro imat ćemo definiranu situaciju po pitanju izbora i ovo je posljednja šansa za sve one koji se žele nametnuti i pokazati da mogu to što od njih želimo i očekujemo. Mladim ljudima moraš dati priliku, jer to je jedni način da se pokažu i izbore svoj status. Prilika stvara igrača i svatko će je imati, a mi ćemo nakon svega sabrati dojmove i odrediti s kim i kako dalje. Moramo se potvrđivati, moramo vratiti ugled koji Hrvatska još ima u svijetu rukometa. To neće biti lak put, mnogo toga će ovisiti i o rezultatu, svjestan sam toga, ali gledam na situaciju vrlo pozitivno - završno će izbornik, koji se u dobrom raspoloženju okušao i u ulozi fotoreportera.

Nakon dugo vremena na okupljanju je i Igor Karačić, koji dobro igra u Kielcu.

- Sretan sam što sam ovdje, evo i ne pamtim kad sam zadnji put bio. Nažalost, prošli put sam imao neku ozljedu, ali sretan sam da se ponovno sastanem s dečkima i da obavimo to što izbornik priželjkuje, što očekuje od nas i da se što bolje pripremimo za nadolazeća prvenstva.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bum5bar 30.10.2023.

    Rukomet će nam završiti kao košarka

  • zutizgzg 30.10.2023.

    ovako ce i nogometna rrpka zavrsiti,sa samog vrha na margine da nitko ne cuje za nas a zasto?Zato sto se dozvoljava 1om covjeku da radi vlastitu kafanicu,to vodi samo prema dnu,tastina

  • tajsam1 30.10.2023.

    Cindrić otkazao, klasika

Komentiraj...
Vidi sve komentare