To je to što me zanima!

Otac Marina Šotičeka: Dinamo mi je ponizio sina! A Hajduk mu je nudio iste uvjete kao i Basel

Da su mu ponudili 20.000 eura mjesečno, istoga bi trenutka potpisao ugovor, iako bi i s tom plaćom opet bio najslabije plaćeni igrač u svlačionici, objašnjava otac mladog hrvatskog nogometaša
Vidi originalni članak

Od početka prijelaznog roka bilo je to povuci-potegni. Jako dugo trajali su pregovori, a kada se činilo da će Dinamo gotovo sigurno kupiti talentiranog Marina Šotičeka (19), ispriječila se plaća. Modri su mu navodno nudili deset tisuća eura mjesečno, što je on odbio i tu je zapelo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, posljednjih dana pojavile su se informacije kako su se opet intenzivirali pregovori i da bi igrač Lokomotive ipak mogao preseliti na Maksimir, no na kraju je ta sapunica završila tako što je Basel kupio Šotičeka za tri milijuna eura. Mladi hrvatski reprezentativac tako će karijeru nastaviti u Švicarskoj, čelnici Dinama vjerojatno će se jednom pitati jesu li mogli pametnije, a o cijelom ovom slučaju oglasio se i Šotičekov otac Marin.

- Sad je Marin bio na razgovoru u Dinamu i ponudili su mu plaću od 10.000 eura mjesečno, načinom "uzmi ili ostavi"! A svi znamo kakve su iznose dobivali i dobivaju Dinamovi kadeti i juniori, o igračima prve momčadi ne treba ni govoriti. I Marin je to shvatio kao omalovažavanje i ponižavanje. Da su mu ponudili 20.000 eura mjesečno, istoga bi trenutka potpisao ugovor, iako bi i s tom plaćom opet bio najslabije plaćeni igrač u svlačionici! Ali, to nema veze, bila bi to pristojna plaća. Međutim, tih ponuđenih 10.000 eura mjesečno smiješan je iznos u kontekstu plaća Dinamovih igrača. Ne znam, mnogo mi toga nije jasno. Možda ga i nisu smjeli dovesti u Dinamo zbog nekih drugih stvari? To oni najbolje znaju... - rekao je on za Sportske Novosti.

Kada su se zakomplicirali pregovori s Dinamom, javio mu se i Hajduk. Nudio mu je iste uvjete kao i Basel.

-  Točno je, zahvalio se ljudima iz Hajduka i rekao im je da kao dinamovac ne može ići u Hajduk. A splitski je klub nudio iste uvjete kao i sad Basel, čiju je ponudu prihvatio. Nije li to žalosno? No, ispalo je kako je ispalo.

Idi na 24sata

Komentari 186

  • roundtrain 20.07.2024.

    Stvar je jednostavna. Nabijači krpenjače po livadi moraju imati plaću kao i čistači ulica - poštovanje čistačima ulica!

  • Realan2024 20.07.2024.

    sad ćeš ono što si nastao o Dinamu i onaj postotak koji si uzeo za sina platiti Dinamu preko suda seljoberu

  • tico123 20.07.2024.

    ugledajte se u danija olma fin kulturan skroman dobro obrazovan od obitelji i super igrač kapa do poda

Komentiraj...
Vidi sve komentare