To je to što me zanima!

Oslabljena Cibona nastradala u Beogradu. Partizan uvjerljiv

Ponosan sam na momke, njihovu borbu i reakciju, rekao je trener Thomas, koji je bio bez nekoliko važnih igrača. Cibona je velik zaostatak imala već nakon prve četvrtine
Vidi originalni članak

Oslabljena Cibona nije imala šanse kod Partizana u trećem kolu regionalne ABA lige, domaći košarkaši slavili su s uvjerljivih 113-78 (34-20, 29-27, 28-19, 22-12).

Hrvatskoj momčadi nedostajalo je u ovom susretu nekoliko važnih pojedinaca (Bundović, Smajlagić, Zanna, a Majcunić, Perasović i Jok putovali su u Beograd iako ne sasvim spremni), a već nakon prve četvrtine Cibona je imala velik zaostatak. Partizan je nakon deset minuta vodio 34-20, dok se sve do kraja nije previše pazilo na obranu i beogradski sastav je do kraja ostvario prednost od 35 poena.

Nakić najbolji kod Partizana, Cibonu predvodio Barber

S 18 poena Mario Nakić je bio prvi strijelac Partizana, a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Cibonu su predvodili Anthony Barber s 20 koševa i Peter Jok, koji je uz 13 koševa imao četiri skoka.

- Morali smo se dobro braniti jer su imali pet šutera na terenu. Očito nismo odradili dobar posao jer smo primili 19 trica. Kao Amerikanac, uvijek nastojim izvući pozitivne stvari: 49 posto šuta iz igre i 36 posto pogođenih trica. Borili smo se, imali malo neuobičajenu postavu u drugom poluvremenu, ali su se moji dečki zalagali. Iako smo izgubili, ponosan sam na svoje igrače i njihovu borbu te reakciju tijekom većeg dijela utakmice. Kada sam dolazio, znao sam da me čeka težak posao, ali unatoč svemu, večeras smo imali dobrih trenutaka - rekao je trener Cibone Chris Thomas, a trener Partizana Željko Obradović naglasio je:

- Poželio bih trojici igrača Cibone koji su imali problema i koji nisu igrali utakmicu da se što prije oporave te da budu zdravi i spremni za sve što ih očekuje u nastavku sezone. Utakmica je bila izuzetno lijepa i igrači su izgledali razigrano.

Ranije u nedjelju košarkaši Splita ostvarili su premijernu pobjedu, pred svojim navijačima su iznenadili i pobijedili Crvenu zvezdu 85-78 (18-16, 19-23, 23-22, 25-17). Treća je to tek pobjeda Splićana protiv Crvene zvezde u regionalnoj ligi, ali i prva nakon daleke 2012. godine.

Sa 17 poena Shannon Shorter je bio prvi strijelac Splićana. Tome je dodao po pet skokova i pet asistencija. David Škara je ubacio 16 uz sedam skokova i tri dodavanja. Antonio Jordano je dodao 14 uz pet asistencija, a 14 poena je ubacio i Krešimir Ljubičić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare