To je to što me zanima!

Osijek pronašao zamjenu za Miereza, a doveo i Flickova miljenika: Ovo su detalji posla

Za milijun eura došao je Arnel Jakupović iz Maribora, a za 50 posto budućeg transfera Flickov miljenik
Vidi originalni članak

Austrijski napadač Arnel Jakupović (26) u četvrtak je igrao za Maribor u ispadanju od švedskog Djurgardensa u playoffu Konferencijske lige (0-1, 0-1), a u petak je već potpisao ugovor s Osijekom i tako popunio prazninu nastalu odlaskom glavnog napadača Ramona Miereza.

POGLEDAJTE VIDEO: Gorica - Osijek

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Jakupović je bio u posljednjoj godini ugovora i nije htio potpisati novi s Mariborom pa je Osijek iskoristio situaciju i nagovorio ga da dođe na Opus Arenu.

Radi se o nogometašu koji u 283 nastupa u karijeri ima 122 postignuta gola i njih 27 koje je namjestio. Rođen je u Beču, a u omladinskom je pogonu igrao za Austriju Beč, Middlesbrough i Empoli. Kratko je bio i u Juventusu, a nakon Empolija, seniorsku je karijeru gradio u Sturmu iz Graza te Domžalama.

- Sada sam došao u jedan od najvećih hrvatskih klubova, što me svakako veseli. Mislim da sam se dosta dobro razvijao kao igrač, o tomu govori i statistika iz mlađih selekcija Austrije. Jedva čekam zaigrati i za A reprezentaciju da i tamo pokažem što mogu, baš kao i za "bijelo-plave" - rekao je Jakupović.

NAKON PORAZA U LJUBLJANI Igrači Rijeke posuli se pepelom: 'Osramotili smo ovaj grb koji nosimo. Bili smo poput miševa' LJETNI MERCATO Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

Prošle sezone zabio je 17 golova u ligi, samo jedan gol nedostajao mu je da bude prvi strijelac slovenske lige. U ovu sezonu je krenuo u dobroj formi. Već je postigao sedam golova (pet u prvenstvu, dva u Europi) u samo 12 nastupa.

U četvrtak je Osijek doveo još jedno značajno pojačanje, portugalskog veznjaka Tiaga Dantasa (23). Jose Boto, sportski direktor Osijeka, uspio ga je dovest bez odštete, ali Benfica će imati pravo na 50 posto budućeg transfera. U Benfici je prošao kroz sve mlađe kategorije, a njegov je potencijal prepoznao moćni Bayern i doveo ga na posudbu u jesen 2020.

Tiago je ostvario dva nastupa u Bundesligi, igrao je češće za Bayern II. U Bayernu ga je vodio Hansi Flick, danas trener Barcelone, koji ga je obožavao.

Sugerirao je upravi bavarskog velikana da otkupi njegov ugovor, ali Bayern to nije učinio. Bio je još na posudbama u Tondeli, PAOK-u (kad je tamo sportski direktor bio baš Boto) i AZ-u. Prošlog ljeta bio je kapetan Portugala na U-21 Euru.

ZNAKOVITU PORUKU POSLAO ZAJEC Jakir nakon ždrijeba LP-a sjajno raspoložen: Imam neke za 'lige petice', evo prilike da se pokažu PRILIČNO SLABO Još jedno ispodprosječno ljeto naših klubova u Europi: Ovo je učinak hrvatskih predstavnika

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Kegla💪🏻 31.08.2024.

    Nista od toga Ovaj Portugalac je prvo zube trebao stavit

  • KešićIsBack 31.08.2024.

    Dinamo suvereno prvi . A Osijek lagano drugi sa ovom ekipom

  • istok os 31.08.2024.

    Osijek prvo mora maknit Čavlinu sa gola dok se dečko malo sredi a sa ova dva nova igrača mislim da je to 2 mjesto garant

Komentiraj...
Vidi sve komentare