To je to što me zanima!

Osijek potvrdio: Zoran Zekić dobio je otkaz, poznato je tko će ga mijenjati do kraja sezone...

Uprava Nogometnog kluba Osijek odlučila je da Zoran Zekić neće biti trener naše prve momčadi u novoj sezoni 2024/25. Odluka je u ponedjeljak priopćena aktualnom šefu stručnog stožera, objavio je Osijek
Vidi originalni članak

Osijek je u nedjelju pobijedio Rijeku 2-0 u 35. kolu HNL-a i kolo prije kraja osigurao četvrto mjesto koje ga vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Zoran Zekić ispunio je primarni cilj kojeg su mu zadali čelnici u poprilično turbulentnoj sezoni.

Došao je u listopadu prošle godine, u trenucima kada je klub bio u velikoj krizi i kada ih je malo tko htio preuzeti. Uspio ih je preporoditi u završnici sezone i odvesti u Europu, ali to očito nije zadovoljilo čelnike koji su ga smijenili dan nakon pobjede protiv Rijeke! Ta je vijest postala i službena u utorak poslijepodne, a nije baš najbolje sjela navijačima koji su bili zadovoljni partijama i pristupom 'bijelo-plavih' u posljednje vrijeme. 

- Uprava Nogometnog kluba Osijek odlučila je da Zoran Zekić neće biti trener naše prve momčadi u novoj sezoni 2024/25. Odluka je u ponedjeljak priopćena aktualnom šefu stručnog stožera koji je za kormilom Bijelo-plavih bio tijekom proteklih sedam mjeseci. Pritom je na klupi odradio 27 utakmica, ostvarivši 12 pobjeda, 6 remija i 9 poraza, nakon što je dužnost preuzeo sredinom listopada prošle godine. Ovo mu je kod nas bio drugi mandat na funkciji šefa stručnog stožera dok u onom prvom iza sebe ima 152 natjecateljska dvoboja u vremenu od rujna 2015. do travnja 2019. - objavio je Osijek.

Iako je Zekić prvotno trebao otići nakon posljednje utakmice protiv Varaždina, s klubom se ipak rastao prije kraja sezone. Na klupi će u ga u subotu zamijeniti Ivo Smoje.

- Ugovor je ovoga utorka sporazumno raskinut, a NK Osijek zahvaljuje Zoranu Zekiću na dosadašnjoj suradnji i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku njegove trenerske karijere! Momčad će za posljednju ovosezonsku utakmicu pripremati te je u subotu protiv Varaždina voditi Ivo Smoje koji je sličnu dužnost imao i nakon lanjskog odlaska Stjepana Tomasa, kada smo igrali s Rudešom na Opus Areni i pobijedili s 3:0.

Tko će voditi Osijek u sljedećoj sezoni, još nije poznato, ali nagađa se kako bi to mogao biti Rui Faria, portugalski stručnjak koji je dugo godina radio kao pomoćnik Jose Mourinha.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Firefox_1 21.05.2024.

    Osijek ima najbolju infrastrukturu u HNL, solidan budget, to su uvijeti za borbu za naslova ne za 4 mjesto. Vidim da su dobro krenuli u pripremu sljedece sezone. Ocito Madjari znaju sto rade.

  • korisnik10 21.05.2024.

    Al ne kuzim cemu cudenje uopce. Pa doveli su ga do kraja sezone, kraj sezone je. Klub nije odlucio produziti ugovor sa njime, i to je to. Kao da je jos imao 5 godina ugovora pa svi u cudu sto je otkaz dobio... 

  • Palmanova 21.05.2024.

    27 utakmica, 12 pobjeda, 6 remija i 9 poraza. to uopce nije dobar ucinak za Osijekove ambicije.stovise,to je jako lose!9 poraza =svaka treca tekma je poraz? to uopce nije dobar skor.tek 51% bodova

Komentiraj...
Vidi sve komentare