To je to što me zanima!

Osijek doznao protivnika u 2. pretkolu Konferencijske lige

Osijek će tako sljedećeg četvrtka na Opus Areni dočekati Levadiju u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige. Riječ je o klubu koji vrijedi četiri milijuna eura na Transfermarktu
Vidi originalni članak

Hajduk, Rijeka i Osijek za tjedan dana odigrat će prvu utakmicu u sezoni. Splićani će na Poljudu u Konferencijskoj ligi dočekati Torshavn s Farskih Otoka, Rijeka će u drugom pretkolu Europske lige gostovati vrlo vjerojatno kod rumunjskog prvoligaša Hunedoara, a sada je i Osijek doznao svog protivnika.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osječani će se u drugom pretkolu Konferencijske lige susresti s estonskom Levadijom koja je u prvoj utakmici slavila (2-0) na gostovanju kod litavskog Siauliaija pa tu prednost obranila na domaćem terenu (0-0). 

Osijek će tako sljedećeg četvrtka na Opus Areni dočekati estonsku momčad u prvoj utakmici. Riječ je o klubu koji vrijedi četiri milijuna eura na Transfermarktu, prošle sezone bio je drugi u prvenstvu, ali u ovoj plovi prema titulu jer nakon 20 kola ima čak 14 bodova prednosti ispred Kaljua. Levadia je jedan od najuspješnijih estonskih klubova s deset naslova prvaka, 11 puta podignuli su trofej Kupa, a osam puta osvojili su Superkup. Najbolji igrač kluba je Brazilac Felipe Felicio koji je zabio 11 golova u prvenstvu i vrijedi 350 tisuća eura na Transfermarktu.

Hrvatski klub bit će veliki favorit u borbi za treće pretkolo Konferencijske lige, ali svakoga treba shvatiti ozbiljno, pa tako i Levadiju. Osječani su se ne tako davno opekli protiv kazahstanskog Kizilžara ispavši iz drugog pretkola. 

Inače, bijelo-plavi su danas odigrali posljednju pripremnu utakmicu, izgubili su od slovačke Dunajske Strede 3-2. Slovaci su poveli golom Redžića u sedmoj minuti, izjednačio je Matković u 25., a onda su gosti opet poveli u 74. Četiri minute kasnije Petar Pušić poravnao je na 2-2, da bi bivši igrač Osijeka Almasi u prvoj minuti sudačke nadoknade pogodio za pobjedu svoje momčadi. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare