To je to što me zanima!

Olympiacos - Fiorentina: Gdje je prijenos finala Konferencijske lige? I Hrvat iščekuje medalju

Za trofej trećerazrednog Uefina natjecanja u Ateni igraju trećeplasirani klub iz prvenstva grčke i tek devetoplasirani iz talijanskoga. Ulog je pet milijuna eura i mjesto u Europskoj ligi
Vidi originalni članak

Nakon što je Atalanta šokirala Europu tricom protiv neporaženog njemačkog prvaka Bayer Leverkusena (3-0) u finalu Europske lige u Dublinu, kao zagrijavanje za subotnji spektakularni okršaj Real Madrida i Borussije Dortmund na Wembleyu poslužit će dvoboj na Opap Areni u Ateni, gdje su mnogi nakon trijumfa nad Betisom ranije ove godine vidjeli Dinamo. Ipak, tamo će za trofej trećeg izdanja Konferencijske lige igrati Olympiacos i Fiorentina.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Poljud pozdravio Brekala i Perišića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stadion koji je bio poprište jednog od najbolnijih Dinamovih ispadanja iz Europe na početku sezone, i to nekoliko dana nakon tragične pogibije jednog navijača AEK-a, ugostit će trećeplasiranu momčad grčkog i osmoplasiranu talijanskog prvenstva. Kladionice kao favorita vide "viole" s koeficijentom 2,20, dok je na Grke 2,90 iako su nominalno domaćini i imat će glasnu podršku s tribina na stadionu žestokog rivala. Za sigurnost se brine oko 5000 policajaca, ljudi koji žive u blizini stadiona dobili su posebne propusnice, a helikopteri i dronovi ne smiju letjeti iznad nekih dijelova Atene.

Olympiacos i Fiorentina bore se za pet, odnosno tri milijuna eura premije, koliko iznosi nagrada za pobjednika i finalista. Pobjednik će dobiti i mjesto u Europskoj ligi iduće sezone. Za usporedbu, Atalanta će od trijumfa u Europskoj ligi dobiti 8,6 milijuna, a Leverkusen za poraz u finalu 4,6 milijuna eura. Real i Borussia igraju za 20, odnosno 15,5 milijuna eura premije.

Brekalo prvi Hrvat s naslovom u Konferencijskoj ligi?

S posebnom pažnjom finale će pratiti i povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (25) koji je ove sezone prošao kroz veliki koloplet osjećaja. U prvom je dijelu sezone igrao za Fiorentinu u Konferencijskoj ligi (četiri utakmice, 124 minute bez gola), na zimu bio na korak od posudbe u Dinamo, završio u Hajduku u misiji da se dokopa mjesta na Euru.

Pozdravilo ga je 30.000 navijača na Poljudu uz Ivana Perišića, ali ipak nije napravio bljesak koji je želio. Dva gola i osam asistencija u 16 nastupa nisu bila dovoljna da ga Zlatko Dalić uvrsti na popis, od željenog naslova prvaka s Hajdukom dohvatio je skromno treće mjesto, a na kraju sezone može se okititi medaljom za naslov u Konferencijskoj ligi, o čemu ovisi izvedba njegovih suigrača. Postao bi i prvi Hrvat koji je osvojio ovo natjecanje.

Finale počinje u 21 sat uz prijenos na kanalu Arenasport 1, koji će imati uvodnu studijsku emisiju od 20 sati.

Očekivane postave

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Palmanova 29.05.2024.

    Jos da je taj pehar 3 metra velik.🤭

  • Ivan Spahić 29.05.2024.

    Brekalo nadam se da uživaš u ajdugu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare