To je to što me zanima!

Olmo protiv Mbappéa u borbi za finale Eura: Moćna Španjolska na zasad 'pritajenu' Francusku

Španjolci zbog kartona i ozljeda ne mogu računati na trojicu stožernih nogometaša, a upitan je i bivši igrač Dinama. No, Španjolci su favoriti protiv Francuza koji su zabijali samo iz prekida ili autogolom protivnika
Vidi originalni članak

Kylian Mbappé (25) vjerojatno je ostavio borbu za francusku ljevicu iza sebe nakon što su pobijedili na izborima pa se sada može u potpunosti posvetiti nogometu jer je Francuska u polufinalu Europskog prvenstva u Njemačkoj i tamo ih čekaju odlični Španjolci. Izabranici Didiera Deschampsa došli su do polufinala bez zabijenog gola iz igre, dok s druge strane trupe Luisa de la Fuentea 'lete'.

POGLEDAJTE GALERIJU Od Jamajke do Kine: Odakle su korijeni nogometnih zvijezda u završnici Europskog prvenstva?

Na putu do polufinala su Francuzi u grupi pobijedili Austriju (1-0), remizirali s Nizozemskom (0-0) i Poljskom (1-1), zatim su u osmini finala slomili Belgijce (1-0), dok su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu pobijedili Portugal (0-0, pen. 5-3). Nije to bilo uvjerljivo, ali odigrali su turnirski i došli na korak od finala. 

POGLEDAJTE VIDEO: Povratak 'vatrenih' s Eura

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mogle bi se dogoditi neke izmjene u udarnom sastavu te bi iz Deschampsove računice mogao ispasti Antoine Griezmann (33), a u sredini zaigrati trojac Adrien Rabiot (29), N'Golo Kante (33) i Aurelien Tchouaméni (24). Prema kladionicama su po prvi put u ulozi malih autsajdera te je na njihovu pobjedu koeficijent 3.20, dok je na pobjedu Španjolske 2.85, a na remi 3.00.

Što se Španjolaca tiče, na putu do polufinala su pobjeđivali Hrvatsku (3-0), Italiju (1-0) i Albaniju (1-0) u grupi, dok su u osmini finala izbacili Gruziju (4-1), a u četvrtfinalu domaćina Njemačku nakon produžetaka (1-1, pen. 2-1). Zbog kartona u ovom ogledu ne mogu računati na desnog beka Daniela Carvajala (32), stopera Robina Le Normanda (27) i veznog Pedrija (21) koji je ozlijeđen. A pod upitnikom je i nastup bivšeg nogometaša Dinama Danija Olma (26) koji igra nevjerojatno, ali pitanje je hoće li ga fizioterapeuti uspjeti 'zakrpati' do početka susreta.

Bilo kako bilo, prva utakmica polufinala Europskog prvenstva u Njemačkoj na rasporedu je od 21 sat, a prijenos možete pratiti na HRT-u 2. U povijesti su spomenute reprezentacije međusobno igrale 15 puta, sedam je puta slavila Francuska, šest puta Španjolska, a u dva puta nije bilo pobjednika. Također, nikad nisu odigrali utakmicu bez golova.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Yalakingpoo38 09.07.2024.

    samo se nadam da ona antipacina ninja kornjaca mbapee i dosadna francuska ce ispast. ajmo spanjolska

  • mare91 09.07.2024.

    ajde olimic 💙

  • BBB SREDNJACI 09.07.2024.

    Jadan onaj Grizman i Teo Hernandez u repki Francuske i Laporte

Komentiraj...
Vidi sve komentare