To je to što me zanima!

Olmo: Nevjerojatno je biti u finalu. Na korak smo od trofeja

Koga želim u finalu ? Nije važno protiv koga ćemo igrati, rekao je sjajni Olmo koji je na Euru u Njemačkoj zabio tri gola
Vidi originalni članak

Nevjerojatno je biti u finalu. Nije važno tko je zabio, važna je pobjeda. Zaslužujemo biti u finalu i sada smo korak od trofeja, kazao je španjolski reprezentativac Dani Olmo nakon trijumfa "Furije" protiv Francuske u polufinalu Eura.

"Tricolori" su poveli u devetoj minuti golom Randala Kolo Muanija, no "Furija" je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Laminea Yamala (21) i Danija Olma (25). U nastavku susreta više nije bilo golova.

- Rano smo primili gol, ali nismo odustali. Onda je Lamine postigao apsolutno nevjerojatan gol - dodao je bivši igrač zagrebačkog Dinama.

- Koga želim u finalu ? Nije važno protiv koga ćemo igrati - poručio je Olmo koji je na turniru zabio tri gola.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Lamine Yamal koji je u 21. minuti izjednačio na 1-1 fantastičnim udarcem sa 20-tak metara.

- Jako sam sretan što smo stigli do finala - kazao je Yamal koji se među strijelce upisao sa 16 godina i 362 oborivši dosadašnji rekord Švicarca Johana Vonlanthena koji je na EP-u 2004. u susretu protiv Francuske zabio pogodak sa 18 godina i 141 dan.

Yamal je na ovom EURO-u postao i najmlađi igrač koji je nastupio. U susretu 1. kola protiv Hrvatske je zaigrao sa 16 godina i 338 dana srušivši rekord koji je na prošlom EOUR-u postavio Poljak Kacper Kozlowski. Kozlowski je tada protiv Španjolske zaigrao u dobi od 17 godina i 246 dana.

- Bili smo u teškoj situaciji, nitko nije očekivao gol tako brzo. Međutim, brzo smo se vratili. Ciljao sam i uspio sam pogoditi, jako sam sretan. Pokušavam ne razmišljati previše, uživati ​​u tome i pomoći momčadi, sretan sam i zadovoljan pobjedom, želim nastaviti pobjeđivati. U Njemačkoj ću proslaviti i rođendan - dodao je mladić koji ima rođendan 13. srpnja.

Francuski strateg Didier Deschamps požalio se kako je njegovoj momčadi nedostajalo svježine.

- Kasnili smo, nedostajalo nam je svježine, posebno u konstrukciji igre - kazao je Deschamps, ispred mikrofona beIN Sportsa.

- Međutim, Španjolska je dokazala da je jako dobra momčad. Imali smo sreće da smo otvorili utakmicu golom, ali oni su nam stvarali probleme jer su bili superiorniji u smislu kontrole.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dahvaul 10.07.2024.

    Naravno da je dobar kad je išao u najbolju europsku školu i natjerao francuziće da po Africi nove igrače traže.

  • 10.07.2024.

    A nebi nitko napisao da je Olmo igrao u Dinamu. Jer takve igrače kao Olmo (a ima ih na desetke kroz noviju povijest) može samo Dinamo stvoriti. Hrvatska mi preširoko zvuči.

  • pero5 10.07.2024.

    ponosan sam što je Olmo igrao u Hrvatskoj jer je divna osoba i fantastičan igrač, uvijek govori sve najbolje o Hrvatskoj i kako ga je pogodilo kad je vidio neke kuće na kojima se još vide tragovi ratnih stradanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare