To je to što me zanima!

Olić: Dinamo je sila u Hrvatskoj. Volim ga, ali Bayern je favorit

Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije dao je intervju uoči velikog dvoboja Dinama i Bayerna u Ligi prvaka na Allianz Areni. Olić je legenda oba kluba
Vidi originalni članak

Prvi veliki san Ivice Olića bio je nositi dres Dinama iz Zagreba, počinje članak na službenoj stranici Bayerna za koju je legenda hrvatskog nogometa, legenda i Bayerna i Dinama, te sadašnji izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske dao intervju.

- Tada su u Hrvatskoj postojale samo dvije opcije: ili si bio navijač Dinama ili Hajduka - rekao je Olić.

Bio je navijač Dinama s kojim je osvojio prvenstvo u jedinoj sezoni (2002/03.) u kojoj je igrao za zagrebački klub.

- Bila je to jedina godina u kojoj sam igrao za Dinamo.

Njegov san se ostvario kada je Dinamo Olića, najboljeg strijelca, doveo iz lokalnog rivala i tadašnjeg prvaka NK Zagreba, nastavlja se članak. To je bio prvi put da je netko osim Dinama ili Hajduka osvojio hrvatsko prvenstvo.

- To je bio nevjerojatan osjećaj, i dalje se sjećam - dodaje hrvatski U-21 izbornik.

Olić je legenda i Bayerna i Dinama, a povod njegova razgovora je, naravno, sudar bavarskog i zagrebačkog velikana u Ligi prvaka. Susret je na rasporedu u utorak od 21 sat, mjesto akcije - Allianz Arena.

-  Prije ždrijeba sam se nadao da će Dinamo igrati protiv Bayerna. Sada je to prva utakmica u Ligi prvaka. Naravno, moram biti tamo kad se moji bivši klubovi suoče. Volim Dinamo, ali moj najbolji period bio je u Bayernu. Mislim da će Dinamo odigrati dobru utakmicu, borit će se. Ali svjesni su da je Bayern veliki favorit.

Dinamo je, znaju svi, iznimno dominantan u Hrvatskoj. Osvojio je sve osim tri naslova, koji su pripali po jedan Hajduku, Zagrebu i Rijeci.

- Razlika u kvaliteti u ligi je ogromna. Dinamo je sila, pogotovo kod kuće pred bučnim navijačima. Pobijedili su Tottenham Hotspur i Atalantu u Zagrebu. Njihovi navijači im mogu pomoći u ostvarivanju velikih pobjeda -  smatra Olić i dodaje:

- Dinamo ima dobru mješavinu međunarodnog iskustva i mladih talenata. Najveći san za mnoge mladiće u Hrvatskoj je kad ih Dinamo pozove. 

Bavarci su zadnji put na Maksimiru igrali 2015. godine kada su slavili 2-0. U Munchenu je bilo 5-0 za Bayern. Prije toga, Bayern je zaustavljen na Maksimiru u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova 1962./63. kada je bilo 0-0 i 4-1 za Dinamo u Münchenu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zelov11 16.09.2024.

    Smjena Voli dinamo a Mamic ga dva dana drzo u gepeku da potpise zanjih. Ha ha Bayern favorit to nesmije rec smjena smjena sugavi hns isto znacenje kao sto je izjavio i Jarni damo drugacie oblikovo

  • axl44 15.09.2024.

    Čuj ovu veleumnu izjavu, Bayern je favorit 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

  • mp992 15.09.2024.

    Dobro da ga nisu pitali za koga ce navijati jer bi sutra vj dobio otkaz na klupi u21

Komentiraj...
Vidi sve komentare