To je to što me zanima!

Ogorčeni Rudeš traži suspenziju. 'Zašto uopće postoji taj VAR?!'

Susret s Goricom obilježila je sporna situacija s kraja kada je udarac Petkovića s gol linije očistio Munksgaard. Sutkinja Ivana Martinčić pogodak nije priznala, a VAR soba utvrdila da lopta nije cijela prešla liniju
Vidi originalni članak

Nogometaši Gorice pobijedili su Rudeš 2-1 u 34. kolu HNL-a prekinuvši negativan niz. Goričani su slavili unatoč tome što je strijelac pobjedničkog gola Josip Mitrović samo pet minuta nakon što je zatresao mrežu morao napustiti igru zbog teškog starta nad Franom Topićem u 74. minuti.

Unatoč brojčanom deficitu, Gorica je izdržala do kraja, a Rudeš je izgubio i 29. pute ove sezone premda je napadao svim silama kako bi izvukao makar remi.

POGLEDAJTE VIDEO: Gorica - Rudeš 2-1

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

A skoro je i uspio. Susret je obilježila sporna situacija s kraja kada je udarac Vinka Petkovića s gol linije očistio Munksgaard. Sutkinja Ivana Martinčić pogodak nije priznala, a VAR soba ustanovila je da lopta nije cijelim obujmom prešla liniju.

Uslijedila je žestoka reakcija kluba iz zapadnog dijela Zagreba koji se očitovao priopćenjem. Prenosimo ga u cijelosti.

Rudeš: Čudni propusti djelitelja (ne)pravde

- Nažalost, po tko zna koji put svjedoci smo čudnih propusta djelitelja (ne)pravde na koje smo već u puno navrata skretali pozornost.

Iako današnja utakmica našoj momčadi nije bila rezultatski značajna, zbog objektivnog informiranja nogometne javnosti moramo uputiti otvoreno pitanje: zašto djelitelji (ne)pravde na današnjoj utakmici nisu imali potrebu putem VAR sobe provjeriti je li u sudačkoj nadoknadi postignut pogodak? Zašto uopće onda postoji VAR soba i VAR tehnologija?

Kako se ovakvi ili slični propusti ne bi ponovili, tražimo i očekujemo od nadležnih da se pravovremeno reagira suspendiranjem onih koji nisu dorasli biti častan djelitelj pravde, jer samo će se tako otkloniti sumnja da postoje eventualni namjerni propusti i pristranost pri donošenju odluka - istaknuli su iz Rudeša.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • MorenoZg 11.05.2024.

    Iz 2 u 1,samo budala ne kuzi zasto se var nije ukljucio….

  • dage 11.05.2024.

    Baš me zanima kako i od kuda svi ovi koji pišu kako nije bilo VAR provjere znaju da u VAR sobi nisu provjerili i ustanovili da lopta nije prešla liniju cijelim obujmom? Ako sam dobro vidio, a jesam, svi ljudi iz Rudeša bili su na terenu a ne u VAR sobi u trenucima kada se to dešavalo. O komentatorima koji komentiraju na osnovu vlastitih navijačkih sklonosti, a ne na osnovu činjenica ne treba niti pričati. Svi oni uvijek vide bolje od sudaca (iako su suci u neusporedivo boljem položaju za vidjeti situaciju). Razmislite svi da li je položaj lopte u ovoj situaciji bolje vidio pomoćni sudac pa i glavna sutkinja ili Rudešovi funkcioneri koji sjede na klupi oko centra? Niti kamere, nažalost nisu postavljene na liniji da bi mogle točno pokazati situaciju i samo loptu na granici gola (ili iza nje). I suci to je van svake sumnje griješe i donašaju krive odluke, ali katastrofa po naš nogomet su "stručnjaci" koji sjede na klupama i u upravama i koji uvijek sve svaljuju na suce. Prvenstveno oni iz Hajduka koje nažalost sve više ponašanjem i reakcijama slijede i "veliki stručnjaci" iz drugih HNL klubova koji su shvatili da im je korisnije kriviti suce nego priznati da nisu u stanju voditi iole ozbiljniju ekipu.

  • Kancelar P 11.05.2024.

    cekaj oni imaju 7 bodova 7!!!! od predzadnjeg su udaljeni 26 bodova, postigli su 16 golova i imaju 100 gledatelja po utakmici. bolje da se zapitaju zasto oni postoje?! ono kmecanje kao da bi im taj gol dao opstanak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare