To je to što me zanima!

Odlični Roko Ukić osigurao 14. pobjedu svom Torontu

Splićanin u dresu Raptorsa odlično je odigrao 24 minute protiv Orlando Magica. U pobjedi 108-102 zabio je 12 koševa i imao sedam asistencija
Vidi originalni članak

Semafor je pokazivao 103-102, do kraja 38 sekundi. Loptu je uzeo Roko Ukić, krenuo u prodor i uz lagani faul zabio za tri razlike. Klupa Toronta je skočila, bilo je jasno da će ovaj koš imati silnu važnost. I imao je, u idućem napadu Redick je promašio tricu, odmah je Chris Bosh izborio faul i utakmica je bila riješena. Toronto je pobijedio 14. put ove sezone, ponajviše zahvaljujući Boshu (23) i Anthonyju Parkeru (26), ali velike su zasluge i našeg reprezentativca Roka Ukića.
U prošloj utakmici Raptorsi su ostali bez prvog playa Calderona i trener Triano morao je naći način da se odupre moćnom Orlandu. Ponudio je šansu Willieju Solomonu, koji je počeo u petorci. I igrao dobro, u njegovoj je minutaži Toronto otišao na 14 razlike u drugoj četvrtini. No gosti s Floride vratili su se krajem posljednje četvrtine, čak i poveli. I tad je dirigentsku palicu Torontove igre preuzeo 24-godišnji Hrvat.
Roko je igrao izuzetno pametno, u toj završnici nije izgubio niti jednu loptu, a otvorio je mnogo šutova suigračima. Njegove asistencije, kojih je do kraja sakupio sedam, uglavnom su pronalazile Parkera, bivšeg igrača Maccabija. On je nepogrešivo parao mrežicu Magica, a Ukić došao do svojeg najboljeg NBA učinka u ovoj statističkoj kategoriji. Za 23 minute na terenu stigao je i zabiti 12 koševa, uz šut 4-6 iz igre i 4-4 iz slobodnih bacanja. Denveru je prije mjesec dana zabio 13, pa to ostaje njegov 'career-high'.
Orlando je pretrpio tek osmi poraz u 34 utakmice iako je Dwight Howard ubacio 39 koševa. Od njih su bolji samo Lakersi, Celticsi i Cavaliersi, što pobjedu Toronta čini još važnijom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare