To je to što me zanima!

Odlazi i on: Umirovio se jedan od najvećih veznjaka u povijesti

Iniesta je četiri puta osvojio Ligu prvaka, devet puta prvenstvo i brojne ostale trofeje, ukupno 32 u dresu Barcelone. Sa Španjolskom je osvojio dva Eura i jedno Svjetsko prvenstvo koje je obilježio upravo on
Vidi originalni članak

Bilo je to čarobno vrijeme Barcelone. U napadu Leo Messi, a iza njega jedan od najboljih veznih terceta u povijesti. Xavi, Sergio Busquets i Andres Iniesta. Prvi se umirovio, drugi u Inter Miamiju odbrojava dane, a treći je rekao konačno zbogom nogometu u 41. godini života.

Legendarni Iniesta, jedan od najvećih veznjaka u povijesti, odlučio je okačiti kopačke o klin nakon što nije uspio pronaći klub. Bio je u potrazi još od početka srpnja kada mu je istekao ugovor s arapskim Emiratesom. Trenirao je individualno u Dubaiju i čekao novu stepenicu u svojoj karijeri, ali na kraju je shvatio da bi ipak bilo najbolje spustiti zastor nad ovim čudesnim poglavljem i otvoriti novo. Španjolski čarobnjak će službeno u mirovinu otići 8. listopada, simbolički jer je cijelu karijeru nosio osmicu na dresu. 

Bio je umjetnik s loptom. Slikao je različitim stilovima i bojama, bio ga je užitak gledati na zelenom travnjaku kako se igra s najdražim oruđem. Autor je najvećih uspjeha katalonskog velikana. Osvojio je četiri Lige prvaka, devet La Liga i brojne ostale trofeje, ukupno 32 u dresu Barcelone. Sa Španjolskom je osvojio dva Eura i jedno Svjetsko prvenstvo koje je obilježio upravo on zabivši Nizozemcima u produžecima za 2-1- Iste godine bio je u užem izboru za Zlatnu loptu, mnogi su bili uvjereni da će pripasti njemu, ali ju je osvojio njegov suigrač Leo Messi. 

Iniesta je odigrao 674 utakmice za svoju Barcu, zabio 57 golova i 135 puta asistirao. Bio je kapetan od 2015. do 2018. kada je shvatio da više ne može odgovoriti zahtjevima vrhunskog nogometa. Igrao je pet godina za japanski Vissel Kobe, da bi posljednjih godinu dana proveo u Emiratesu. 

- Osjećam da bih želio nastaviti igrati nogomet, dok ne osjetim da je došlo vrijeme da prestanem, pokušat ću igrati. Također bih želio steći kvalifikaciju trenera i vidjeti što nosi budućnost - rekao je nedavno Iniesta koji je ipak promijenio mišljenje i ranije se umirovio.

Kao što je sam rekao, želja mu je nastaviti logički slijed, a to je zaputiti se u trenerske vode. Htio bi se vratiti u Barcelonu u novoj ulozi. 

- Očito bih se želio vratiti u Barçu u nekom trenutku svog života, jer se tako osjećam, ali ne znam kada ili kako to sada reći, niti itko drugi. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati za to vrijeme i onda ćemo vidjeti gdje smo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nafuraniMali 02.10.2024.

    41 godinu. Mogao je jos 2 sezone u hajduki.. taman

  • RREAL MADRID 01.10.2024.

    Nogometni velikan, jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometa.

  • RREAL MADRID 01.10.2024.

    Nogometni velikan, jedan od najboljih veznjaka u povijesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare