To je to što me zanima!

Obrvan: U drugom dijelu smo prestali igrati rukomet i tražili kraj. Moramo biti na 100 posto

Pamtit ću prvo poluvrijeme koje je bilo iznimno dobro. Utakmica protiv Mađarske odredit će naše ambicije i gdje smo, rekao je izbornik nakon pobjede nad Kamerunom u Göteborgu
Vidi originalni članak

Hrvatske rukometašice pobijedile su Kamerun 24-15 u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Göteborgu. Nakon odličnog prvog poluvremena i vodstva 14-1 u 22. minuti, pa 18-6 na odmoru, u drugom su Kamerunke dodale gasa, a Hrvatice iz drugog plana odigrale jako skromno uz realizatorsku rupu od 12 i pol minuta. Pobjeda ipak nije dolazila u pitanje.

Izbornik Ivica Obrvan bio je pomiješanih emocija.

- Pamtit ću prvo poluvrijeme koje je bilo iznimno dobro, pogotovo prvih 20 minuta, ozbiljno, onako kako smo se dogovorili da ćemo odigrati. Visoka razlika, dobra obrana i dogovor je bio da pričuvamo igračice koje su rovite s ozljedama i koje su puno igrale, peta je utakmica. Ovo je reprezentacija, nije klub, mislio sam da će cure nastaviti u ritmu kao što su igrale protiv Kine. Možda su imale motiv, ali u njih se uvukla neka nesigurnost. Početkom drugog poluvremena par izgubljenih lopti pretvorilo se u to da su se skroz ukrutile i prestale igrati rukomet. Tražile su kraj utakmice. Situacija nije bila dramatična da bih vraćao bilo koga s klupe i riskirao kakvu ozljedu. Jedna pouka je da se uvijek mora igrati na 100 posto angažmana, pa i ovakve utakmice, i nadam se da se to neće ponavljati - rekao je Obrvan i nastavio:

- Nitko se nije ozlijedio, a znali smo da smo puno bolji od Kameruna. To smo pokazali u prvom poluvremenu, plan je bio da sustavno i polako uvodimo igračice s klupe, da i one dobiju malo samopouzdanja i minutažu. Sve se odvijalo po nekakvom planu, tko će odigrati koliko minuta? Međutim to se nije ispoštovalo u drugom poluvremenu. Meni je ovo prvi susret s ovakvim blackoutom u nekih 30 minuta. Mi bismo na klupi reagirali drugačije da je rezultat bio ugrožen. Čekao sam da se vrate u utakmicu, nisu uspijevale i na kraju je to ispalo visokih desetak razlike. Ali ne možemo biti zadovoljni drugim poluvremenom, dok je prvo bilo potpuna suprotnost, kao dvije različite utakmice.

Uoči zadnjeg kola drugog kruga "kraljice šoka" još su u igri za četvrtfinale i plasman na Olimpijske igre. U ponedjeljak od 18 sati moraju svladati Mađarsku, koja je ispala iz utrke nakon poraza od Švedske u subotu 26-22, i nadati se da Crna Gora neće pobijediti Švedsku od 20.30.

- Znali smo i prije ove utakmice da ćemo pobijediti, samo je bilo pitanje s koliko golova razlike i kako. Najvažnije nas očekuje u ponedjeljak s jakom reprezentacijom Mađarske, to će odrediti i naše ambicije i gdje smo nakon zadnjeg kola druge runde. Vjerujem da će to biti odlična utakmica protiv snažne reprezentacije koja ima puno kvalitete. Imamo mogućnosti, i mi imamo kvalitetu riješiti tu utakmicu u našu korist. Vidjet ćemo u ova dva dana, vjerujem da ćemo biti dobri - zaključio je Obrvan.

Lara Burić bila je među najboljim strijelcima Hrvatske s tri gola.

- Hvala Bogu, došle smo do pobjede koja nam je jako važna za iduću utakmicu. Od početka smo ušle dobro, drugo poluvrijeme nije izgledalo kako je trebalo, ali rezultat je presudio i pobijedili smo. Trener mi je dao malo više minutaže nego inače, zadovoljna sam. U drugom dijelu je očito došao taj umor, ali u drugoj utakmici ćemo to popraviti - kazala je igračica Lokomotive.

Sara Šenvald također je zabila tri gola.

- Dva boda su najvažnija i okrećemo se utakmici protiv Mađarske. Bilo je sigurno više prostora za napredak i obrambeno i napadački, bitna je pobjeda. Prvi golovi na prvenstvu i to je to. Sigurno jako teška utakmica, najbitnija dosad, dat ćemo sve od sebe i sigurno možemo do pobjede - rekla je igračica Podravke.

Lucija Bešen mijenjala je Teu Pijević na golu i razbranila se (12 obrana).

- Htjela bih čestitati curama na dva boda. Otvorile smo dobro i koncentrirano, ušle 100 posto u utakmicu, u drugom poluvremenu smo malo popustile. Ali najvažnije je da smo sve ostale zdrave i da su dva boda tu. Ne sjećam se kad sam primila jedan gol do 20. minute. Svaka cura koja je ulazila dala je maksimum i to je bilo bitno. Sve su cure igrale, falilo je malo koncentracije, idemo pripremati se za Mađarsku. Cure su odradile posao, ja sam tu iza pohvatala - kazala je golmanica Podravke.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • masterplan 11.12.2023.

    moj obrvane ti trebas zagrmit kad nam mađarice naprave 4-0 a sta ti uradi nema veze laganim tonom.. vec sad bi bio bivsi pa doma avionom na svoj racun

  • Bellagio940 09.12.2023.

    Opet se zavaravamo nije sve kako izgleda loši smo valjda se varam, čast pojedinkama

Komentiraj...
Vidi sve komentare