Obitelj Ademi i 70 godina nakon doseljenja pradjeda iz Makdeonije miješa sladolede i priprema kolače u istoj radnji u kojoj je pradjed, s djedom Afetom, radio kako bi prehranio obitelj.
Tri su generacije nastavile obiteljski posao, prošli i lijepo i ružno, a danas rade više nego ikad prije, piše Šibenski portal.
- Dida Afet radio je u slastičarni najbolje baklave. Onda je kupio kuću i poslovni prostor i malo po malo razvijao biznis. Školovao je preko sladoleda svoje kćeri, a tata Tađidin preuzeo je nakon njega posao, i dan danas on vodi glavnu riječ zajedno s mamom Zedijom - priča Edon, 28-godišnji stariji sin.
"Arijan je s loptom najsretniji i ne vidi svoj život u radnji. Ipak, svaki put kad idem u Zagreb naruči štrudlu od višnje" priča Edon kroz smijeh.
Slastičarnu Calimero znao bi pronaći gotovo svaki Šibenčanin. Iza imena, međutim, krije se puno dublja priča o obiteljskom zajedništvu.
- Još svi živimo zajedno. Baka, djed, mama, tata, ja i brat Arijan. Kada je otac preuzeo radnju na sebe, pomalo smo širili ponudu sa sladoleda na pašticeriju. Pripremali smo krempite, baklave, princes krafne… slastice naših krajeva. Dida je većinu kolača radio sam, a onda je mama preuzela tu ulogu. Danas, s obzirom na obujam posla, ima uz sebe dvije majstorice, ali ona je i dalje glavna za pripremu tijesta za piroške, kifliće i štrudele, po kojima smo zapravo i najpoznatiji - rekao je Edon.