To je to što me zanima!

Novost u Premiershipu: Sudačke odluke analizirat će se pred navijačima na društvenoj mreži

Premiership je pokrenuo novi X profil @PLMatchCentre prije početka sezone 2024./25. Račun na društvenim mrežama pružat će objašnjenja sudačkih odluka u gotovo realnom vremenu, objavio je Premiership
Vidi originalni članak

Bliži se početak nove sezone najgledanije nogometne lige na svijetu – Premiershipa. Prva utakmica igra se u petak, a sezonu otvaraju Manchester United i Fulham. No, prije početka sezone, udruga prvoligaša engleske u ime lige, odlučila se uhvatiti u koštac s problemom suđenja i VAR-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prošle sezone suci su napravili nekoliko očitih pogrešaka u osnovnim situacijama, poput mjerenja zaleđa, pa je tako, na samom početku sezone, Liverpoolu poništen regularan gol protiv Tottenhama.

IMA ISKUSTVA U PREMIERSHIPU Bivši trener Reala i Španjolske preuzima klupu West Hama

Kako bi navijače bolje upoznali s radom VAR-a i provjerama koje će se provoditi u nadolazećoj sezoni, Premiership je odlučio otvoriti profil na platformi X, na kojem će u najkraćem mogućem roku objavljivati objašnjenja sudačkih odluka.

"Premiership je pokrenuo novi X profil @PLMatchCentre prije početka sezone 2024./25. Po prvi put, račun na društvenim mrežama pružat će objašnjenja sudačkih odluka u gotovo realnom vremenu za svaku utakmicu. Račun će objavljivati ​​činjenična objašnjenja sudačkih odluka na terenu i VAR sudaca, uključujući ulogu tehnologije u procesu donošenja odluka. U nedostatku prijenosa VAR zvuka uživo, jer to nije dopušteno u nogometu, Centar za utakmice Premier lige moći će na društvenim mrežama prenijeti informacije gotovo uživo iz VAR Huba tijekom utakmice", stoji u priopćenju lige.

NAGRADA ZA NAGRADOM Još jedno priznanje za Pepa Guardiolu: Proglašen najboljim trenerom sezone u Premier ligi

Dok su neki oduševljeni ovom odlukom i smatraju da će ona navijačima približiti pravila nogometne igre te im pružiti uvid u sudački način razmišljanja, drugi negoduju.

"Jedva čekam novu ispriku zbog užasnih VAR odluka"

"Neka počne kaos. Ovo će biti zanimljivo"

Samo su neki od komentara nezadovoljnih navijača.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Cole Younger 14.08.2024.

    Novost u UEFA-i , sve (doduše malobrojne) utakmice Hajduka u europskim utakmicama će suditi suci iz Hrvatske.

  • zagorac2 14.08.2024.

    sad ce i HNL uvesti analizu u zivo ? i sve kaj Pajaci sude koji su na platnom spisku Jajduka i sve kaj je u korist Jajduka bit ce sve ispravno bez razlike ako Pajaci sude za Jajduk penal na centru ili neki sudac ponisti neki regularni gol protiv Jajduka ali sve kaj je po pravilu ali je za Dinamo to ce biti sve pogresno, zivio makar je davno krepal Tito i Partija !

  • thoro14 14.08.2024.

    treba uvesti jos jednog “glavnog sudca” u VAR sobi koji ce ispravljati greske ovog na terenu i koji ce sam odlucivati kad je penal kad je offside bez da ovaj s terena ide gledati monitor i uspiravati tekmu

Komentiraj...
Vidi sve komentare