To je to što me zanima!

Novo vrijeme najavilo je futsal sezonu promocijom dresova i filma: 'Vraćamo naslov prvaka'

"Ovo će biti najjača godina futsala od osnivanja hrvatske lige, najmanje sedam momčadi već su stavili po jednu ruku na trofej, ali vidjet ćemo kad sezona počne, netko mora biti i peti, sedmi, deveti..."
Vidi originalni članak

Na spektakularnoj svečanosti održanoj u makarskoj Apfel areni sinoć je predstavljena momčad Novog vremena koja se u predstojećoj futsal sezoni vraća u borbu za trofeje.  Predstavljeni su igrači i stožer, koji su se pojavili u novim garniturama dresova, a trojica koji su se vratili sa svjetskog prvenstva u Uzbekistanu, Filip Bašković, Nicolas Mennendez i Tghatchpet Arthur Tchatcho dobili su i prigodne bukete cvijeća. Okupljenima se obratio predsjednik Novog vremena Dario Martinović, koji je nabrojao uspjehe kluba u prošlosti i obećao da će se momčad u ovoj sezoni boriti i pokušati vratiti naslov prvaka u grad pod Biokovom.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Novo vrijeme spada u sam vrh ne samo makarskog, nego i hrvatskog sporta. Borislav Boćko Vuković osnovao je klub 1979. godine, obitelj Pašalić, Mijo i Matko, dali su mu snažan vjetar u jedra, a preko 80 sponzora i donatora danas mu pomažu u svakodnevnom životu. Hvala svima, hvala navijačima koji pune dvoranu i daju podršku igračima na parketu. Vidimo se u nedjelju na tribinama kada nam u goste stiže Torcida u prvom kolu borbe za naslov prvaka  – kazao je Martinović.

Nakon predsjednikovih riječi na pozornicu su izašli igrači, jedan po jedan predstavljeni su imenom prezimenom i kratkim biografskim podatcima, predvođeni trofejnim trenerom Ivanom Božovićem, koji je s Novim vremenom osvojio prvenstvo i kup te postao treći trener po broju utakmica u Ligi prvaka. Božović se nasmijao na najavu kako je njegovo prezime sinonim za uspjehe:

- Mijo Pašalić i ostali malo mi rade pritisak s tim najavama prije sezone, ali imam ja dovoljno godina i iskustva da se nosim s tim. Ne bih bio tu i ne bih se vraćao u Makarsku da ne vjerujem u klub i sve što smo pripremili. Svi su upoznati da će ovo biti najjača godina futsala od osnivanja hrvatske lige, najmanje sedam momčadi već su stavili po jednu ruku na trofej, ali vidjet ćemo kad sezona počne, netko mora biti peti, sedmi, deveti... Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da podignemo pehar, ali pitat će se i neki drugi oko toga, ne odlučujemo samo mi – kazao je Božović.

Novo vrijeme posložilo je novu momčad kombiniranu od domaćih igrača i stranaca, dva Francuza, dvojica Brazilaca te po jednim Slovencem i Ukrajincem, redom iskusnim igračima koji su garancija da će se u gradu pod Biokovom igrati i gledati vrhunski nogomet.

- Kad smo slagali momčad išli smo upravo na takav koncept, i mislim da smo uspjeli. Struktura momčadi je dobra, imamo i top igrače, i dobre karaktere, našli smo i igrače sa strane kojih nema u Hrvatskoj, a imamo dosta i domaćih igrača koji će privući publiku. Ako nas zaobiđu povrede, ako budemo dobro radili, uz malo sreće sve će biti u redu. U prvom kolu dolazi nam Torcida, klub koji ne napravio ozbiljnu reorganizaciju, doveo ozbiljnog sponzora i igrače poput Jelovčića, Marinovića, Hrstića, Pavića... Težak suparnik, i da budem iskren jedva čekam da počne liga, pa da vidimo tko je gdje.

Kapetan Novog vremena Filip Bašković potvrdio je visoka očekivanja za sezonu, ali i upozorava da su dvojica Francuza stigla tek nedavno i da nisu još uvijek do kraja uigrani. Ipak vjeruje da će sve brzo leći na svoje mjesto te da će se njegova momčad boriti za naslov prvaka.

- Mislim da će liga biti jako zanimljiva, nas na startu očekuje pojačana Torcida, vjerujem da će biti dobra utakmice i da će tribine biti pune. Od nas će vidjeti borbu, zalaganje i htijenje, nikad jači nismo bili što se tiče obrambene faze igre i to će biti naša velika snaga.

Arhitekt momčadi i dugogodišnji funkcioner Novog Vremena Borislav Vuković smatra da su složili dobro strukturiranu momčad.  

- Ranije od očekivanja morali smo napraviti smjenu generacije kako bi se nakon godine dana pauze vratili u sam vrh hrvatskog futsala. Nekad je ovo bila liga dvije momčadi, kasnije tri – četiri, sada je ovo liga deset momčadi od kojih barem sedam puca na naslov prvaka. Nažalost, malo smo kasno počeli pripreme zbog Svjetskog prvenstva, kao i mnogi drugi klubovi koji su imali reprezentativce. Čeka nas nikad izjednačenije prvenstvo, dobili smo po dvije utakmice na televiziji u "prime timeu" i sada je sve na nama da futsal dignemo za još jednu stepenicu više. Što se tiče trofeja, Olmissum je uzeo prvi, a za druge ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija, negdje tamo krajem ožujka kad se bude igrala završnica kupa i krajem svibnja kad bude završnica prvenstva. Puno je detalja koji će odlučivati kao nikad do sada. Ekipe su sastavile vrlo jake rostere, čeka nas paklena sezona futsala i to je najbolja moguća vijest.

Kao finale ove posebne večeri prikazan je film dugogodišnjeg zaljubljenika u futsal i Novo vrijeme Tonija Pašalića, koji je snimio igrače na poznatim makarskim lokacijama i izazvao oduševljenje posjetitelja koji su dugim pljeskom pokazali što misle o njegovom filmu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • KAJ DA 17.10.2024.

    Lijepi su ovi modri dresovi...Samo trebaju grb promijeniti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare