To je to što me zanima!

Novi 'vatreni': Perišića i Luku znam samo s TV-a i YouTubea

Imali smo dobrih trenutaka i dobro smo igrali, ali protiv Portugalaca moraš biti cijelo vrijeme 100 posto koncentriran. Izgubiš li Ronalda iz vida, odmah će ti zabiti gol, rekao je Matanović dan nakon poraza od Portugala
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativci došli su u Osijek nakon poraza od Portugala (2-1) u prvom kolu Lige nacija. Zlatko Dalić promijenio je formaciju i nije to izgledalo loše, ali manjak rotacije i veliki broj ozljeda je presudio. No, nema smisla žaliti, već u nedjelju 'vatreni' se mogu iskupiti. Na gotovo rasprodanu Opus Arenu stiže Poljska.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igor Matanović debitirao je protiv Portugala i ostavio jako dobar dojam. Ispunio je svoj san. 

- Za mene je čast igrati za Hrvatsku. Kad sam bio malo dijete, mislio sam kada ću zaigrati za Hrvatsku. Jučer je bio taj dan. Velika mi je čast igrati s ovim igračima. Bilo je jako lijepo - rekao je Matanović na press konferenciji.

Kako se osjećate u reprezentativnom okruženju, kako je trenirati s Modrićem, Perišićem i ostalima?

- Te igrače znam samo s televizije i YouTubea. Velika je čast biti s njima u svlačionici, na treningu i utakmici. To je velika čast. Moram uživati u ovakvim trenucima.

Što Vam je izbornik rekao poslije utakmice?

Iskreno, nije puno rekao. Kao što smo rekli, imali smo dobrih trenutaka i dobro smo igrali, ali protiv Portugalaca moraš biti cijelo vrijeme 100 posto koncentriran. Izgubiš li Ronalda iz vida, odmah će ti zabiti gol. To je kvaliteta Portugalaca.

Društvo mu je pravio Josip Šutalo koji je prokomentirao jučerašnji poraz.

- Mislim da smo dobro odradili utakmicu, možda prvo poluvrijeme nije dobro izgledalo jer smo igrali u drugoj formaciji. Drugo poluvrijeme je izgledalo bolje, ali je bilo teško stizati rezultat protiv takvog Portugala. Imali smo neke šanse u drugom poluvremenu, ali imali su i oni. Sve u svemu, bilo je dobro - kazao je on, a Matanović se nadovezao.

- Utakmica nije bila loša, mislim da smo dobro igrali protiv jakih Portugalaca. Šteta što nam neke šanse nisu ušle, ali možemo biti zadovoljni. Mislim da smo dobro igrali. Prije Poljske treba analizirati što je bilo dobro, a što loše.

Poljska je u prvom kolu pobijedila Švedsku 3-2 golom u posljednjim sekundama utakmice.

- To je jaka momčad, nismo ih još uspjeli analizirati, tek smo sletjeli iz Lisabona. Imamo dva dana za pripremu. Imaju veliku kvalitetu prema naprijed, dat ćemo sve od sebe - rekao je Šutalo.

A što misli o formaciji s trojicom stopera?

- Za mene nije stran ovaj sustav, i prije sam to igrao, dobro se osjećam. Drugo poluvrijeme nam je trebalo da se malo uigramo, stvarali smo šanse, bili smo dobri i ofenzivno i defanzivno - kazao je stoper Ajaxa.

Matanović je dobio pola sata protiv Portugala, a postoji li mogućnost da protiv Poljske u Osijeku krene od prve minute?

- Tek sam igrao 30 minuta, treba korak po korak. Ako dobijem šansu dat ću sve od sebe, ostavit ću srce na terenu, to je sve što mogu reći, a odluka je na izborniku - rekao je napadač Eintrachta.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • vasnetko1 07.09.2024.

    Malome treba dati šansu, visok je agilan ima jak šut. I Kulenovica zvati obavezno u repku

  • skyvision 06.09.2024.

    kod drugih repki ako si dobar igrac nije bitno jel imas 18 ili 20 godina,kod nas neki tek izlaze iz sjene u 30 im kako kazu novinari a neki igraju i sa 35 iako nemaju ni kluba ni odigranu utakmicu u zadnju godinu dana

  • Šaptač_Majmunima 06.09.2024.

    Nikad prije nisam čuo za Matanovića ali izgledao je odlično na terenu, mislim da mu treba dati šansu ispred Petka i Budimira

Komentiraj...
Vidi sve komentare