To je to što me zanima!

Novi golman Barcelone: Neću prestati pušiti. Koga briga za to

Možete li reći ne Barci? Odgovor je da ne možete. Ako biste to rekli, to je zato što nemate petlje i hrabrosti prihvatiti se takva izazova, izjavio je Wojciech Szczesny za katalonske medije
Vidi originalni članak

Barcelona se našla u nezgodnoj situaciju kada im se teško ozlijedio prvi golman Marc-André ter Stegen (32) na utakmici protiv Villarreala krajem rujna. Stoga su morali brzo reagirati, a zamjenu su pronašli u netom umirovljenom Wojciechu Szczesnyju (34).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanimljivo kako je Szczesny rukavice o klin odlučio objesiti u kolovozu, a Juventus mu je svejedno isplatio četiri milijuna eura koja je trebao zaraditi do kraja ugovora. No "caka" u tom ugovoru je da će navedeni iznos morati vratiti "staroj dami" ako se vrati iz mirovine i napravi transfer. Tako da se poljski golman se nije uzalud vratio iz mirovine, već ga je to koštalo četiri milijuna eura. Iznos će, dakako, platiti Barcelona.

BERNAL (17) POTPISAO Barca produžila s ozlijeđenom nadom, klauzula 500 mil. eura

Sada se Szczesny osvrnuo i na kritike kako će nesportskim ponašanjem biti loš uzor mladoj momčadi Barcelone. Najviše mu se spočitava uživanje u duhanu.

- To su stvari koje ne mijenjam u svom osobnom životu i nikoga se ne tiče ako pušim. To ne utječe na mene, a ono što radim na nogometnom travnjaku dvostruko je teži posao. I ne radim to pred djecom da to ne bi loše utjecalo na njih. Ja to pokušavam sakriti, ne pušim pred drugim ljudima - objašnjava poljski vratar u razgovoru za katalonske medije.

SJAJNI POLJAK VIDEO Lewandowski se okupao u fontani mladosti! Pogledajte hat-trick koji je zabio za Barcu

- Ali ako netko misli da ću promijeniti svoj način života, neka razmisli još jednom jer ja sam to što jesam. Ovakav sam cijeli život i te se stvari nikoga ne tiču. Želim da sude o meni kao vrataru, a ne da se traže priče za koje nikoga nije briga - dodaje poljski vratar.

Iako je rekao da ne puši pred djecom, upravo će u svlačionici biti okružen klincima poput Gavija, Marca Barnala, Hectora Forta i Lamine Yamala. No najviše ga je iznenadio Pau Cubarsi.

ŽELI POSTATI TRENER Odlazi i on: Umirovio se jedan od najvećih veznjaka u povijesti

- Bio je impresivan za mene. Nakon što sam ga vidio na TV-u, očekivao sam da će biti moderan tip braniča, jak na lopti, ali mekši. Kada ga vidite osobno, on zapravo uopće nije mekan. Dobar je s loptom, ali njegove obrambene kvalitete jako su dobre.

Na kraju je objasnio zašto se odlučio vratiti iz mirovine.

- Možete li reći ne Barci? Odgovor je da ne možete. Ako biste to rekli, to je zato što nemate petlje i hrabrosti prihvatiti se takva izazova - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Space Burek 10.10.2024.

    Legenda puši i pije još iz onog vremena kada je igrao za Arsenal. Nije neki golman ali dobro će doći Barceloni kao i ona njemu. Inaki Pena se nije proslavio u ovih nekoliko utakmica u kojima je branio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare