To je to što me zanima!

Nove rošade! Horvat je za drugi krug Eura pozvao još šest igrača

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Budimpeštu gdje u četvrtak otvara drugi krug Eura protiv Crne Gore, a sastavu se priključuju Pilipović, Kuzmanović, Slišković, Matanović, Maraš i Načinović
Vidi originalni članak

Hrvoje Horvat za ovo je Europsko prvenstvo proširio popis koliko nikad nijedan izbornik na velikom natjecanju nije. Korona kroji kadar Hrvatske koja je otputovala u Budimpeštu, a u iščekivanju novih mogućih pozitivnih rezultata, šef "kauboja" ništa ne prepušta slučaju.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači u Szegedu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pozvao je stoga šestoricu novih igrača, golmana Schaffhausena i bivšeg reprezentativca Austrije Kristijana Pilipovića, ranije pozvanog Dominika Kuzmanovića iz Nexea, lijevog beka Porta Ivana Sliškovića, desno krilo PPD-a Vladu Matanovića, desnog vanjskog Pelistera Matea Maraša i pivota Montpelliera Verona Načinovića, koji je očito primio drugu dozu cjepiva nakon što je prebolio covid i ranije se cijepio jednom dozom, zbog čega nije bio na prvotnom popisu.

Neki od igrača bit će u konkurenciji u prvoj utakmici drugog kruga protiv Crne Gore, a drugi su "osiguranje", kako su izvijestili iz HRS-a. Slišković je, inače, zadnji put za reprezentaciju igrao na Svjetskom prvenstvu 2019., Matanović je bio u reprezentaciji na lanjskom Euru, Maraš i Načinović na Europskom kupu. Pilipović i Kuzmanović još nemaju službenu utakmicu.

U Zagreb se vraćaju svi igrači koji su proteklih dana bili pozitivni na testiranjima: David i Matej Mandić, Željko Musa, Marko Mamić, Zvonimir Srna, Lovro Mihić i Leon Šušnja. Kad netko od njih bude zdrav, moći će se priključiti reprezentaciji u Budimpešti bude li za to potrebe. Horvat ne želi da se ponovi situacija kao s Ukrajinom, kad nije mogao popuniti 16 mjesta u zapisniku.

Hrvatska će drugi krug otvoriti u četvrtak utakmicom protiv Crne Gore koja je iznenađujuće izbacila Sloveniju, a u subotu slijedi Danska. Još dva protivnika bit će poznata kasnije u utorak, nakon raspleta skupine B.

Šunjić: Želimo Mađarima pokvariti zabavu

Golman Mate Šunjić jedno je od otkrića Eura za Hrvatsku, profesor matematike velika je uzdanica na golu.

- Lijepo jutro u Szegedu. Ostvarili smo ono po što smo došli, to je plasman u drugi krug. Momčad je jako dobro reagirala na sve moguće probleme. U startu smo se tako dogovorili i stožer je pozitivno reagirao na sve nedaće i probleme i to prenijeti na momčad. Sad sretni i zadovoljni idemo u Budimpeštu - javio se iz Szegeda.

Pripremili su se na situaciju s covidom, o čemu je ranije govorio i Horvat.

- Nitko nije očekivao da ćemo imati baš toliko slučajeva, da ćemo svaki dan ostati bez jednog, dva člana momčadi. Uspjeli smo ostati koncentrirani na rukomet i to je najvažnije - kazao je Šunjić.

Što očekivati u drugom krugu?

- Zadržat ćemo se na Crnoj Gori i pripremati isključivo za nju. Moto je ove godine gol po gol, utakmica po utakmica. Bit će zahtjevna, Crna Gora je pokazala protiv Sjeverne Makedonije i Slovenije da ima iznimno dobru momčad i koheziju. Bit će zahtjevna utakmica, nadam se da ćemo se uspjeti pripremiti i da ćemo biti barem u ovom sastavu u kojem smo sad - kaže golman francuskog drugoligaša Ivryja.

Koga bi htio u četverokutu Island, Nizozemska, Mađarska, Portugal? Dvije će selekcije danas ispasti.

- Praktički svatko može proći. Bilo bi lijepo igrati protiv Mađara bez obzira na to što igraju kod kuće, mislim da bismo tu dobro reagirali. I nama bi bila dodatna motivacija, a njima pritisak igrati pred 20.000 navijača i ostvariti željeni plasman u polufinale, a mi bismo tu išli pokvariti zabavu - rekao je Šunjić i zaključio o povratku igrača zaraženih koronom:

- Uspjeli smo pokupiti samo Maru i Cindru, još ih je sedam po sobama i kućama. Svaki dan očekujemo pozitivne vijesti.

Gadža: Šteta bi bila da zaraženi propuste ostatak turnira

Ante Gadža na prvom je velikom natjecanju s Hrvatskom.

- Veliki uspjeh, stvarno smo zadovoljni. Imali smo dosta problema, u svakoj utakmici praktično je igrala druga postava. Dolazili, testirali se, čekali rezultate. Ali krasila nas je borba, želja, tu smo pokazali da smo na visokom nivou - rekao je srednji vanjski Vardara.

Što znaju o Crnogorcima?

- Crna Gora je napravila veliki rezultat. Znamo da su također borbeni, imaju čvrstu i agresivnu obranu 5-1, bit će teška utakmica. Za Dance se zna, dominiraju ovim turnirom. Bit će dobra utakmica.

Koga bi još htio u drugom krugu?

- Svatko tamo može proći, ne opterećujemo se time, ima vremena do idućeg tjedna. Idemo utakmicu po utakmicu, loptu po loptu.

Puno je rošada, dosta se zaraženih igrača vraća u Zagreb. Ali...

- Nadam se da će nam se vratiti dečki. Mjesec dana smo se uigravali i proveli zajedno, šteta bi bila da propuste ostatak turnira. Jedva čekamo, blizu su izlaska, da zajedno budemo još jači - zaključio je Gadža.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Skyfall 2012 19.01.2022.

    Šteta što nema Frana Milete dobar igrač

  • Micros 18.01.2022.

    jel zna ovaj mudrac da postoji igrac koji je bio najbolji strijelac grupne faze lige prvaka. ima dugu kosu, rodom iz osijeku, jak. zove se ante kuduz

  • Hasky1982 18.01.2022.

    Sva sreća pa je stigla službena brojka popisa stanovništva. Valjda će bit dovoljno 3,88 milja ljudi do kraja prvenstva 👍😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare