To je to što me zanima!

Nova sezona, a sve po starome: Zadrani razbili Cibonu u 1. kolu

Amar Gegić je bio najbolji igrač Zadra i utakmice s 30 poena, a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Lovro Mazalin za goste je ubacio 16 poena uz osam skokova
Vidi originalni članak

Počela je nova sezona regionalne košarkaške ABA lige, a otvorili su je košarkaši Cibone i Zadra, u ogledu u Zagrebu slavili su Zadrani 87-69 (27-17, 15-23, 23-10, 22-19).

Gosti iz Zadra žestoko su otvorili dvoboj te Cibona nije mogla zaustaviti napadački vrlo razigranog suparnika. Poveo je Zadar uz dvoznamenkastu prednost i stao. Cibona je krajem prve četvrtine uspostavila ravnotežu, a potom i dostigla Zadar te povela.

Na poluvremenu je Zadar vodio tek 42-40, ali je novi, ključni odmak, napravio početkom drugog dijela. Pobjegao je i tada Zadar na više od 10 poena prednosti, ali drugi put nije dozvolio Ciboni povratak.

Amar Gegić je bio najbolji igrač Zadra i utakmice s 30 poena, a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Lovro Mazalin za goste je ubacio 16 poena uz osam skokova. Kod Cibone je Toni Ročak dao 18 koševa uz pet skokova, dok je Anthony Barber postigao 17 poena uz sedam asistencija.

U subotu će igrati treći hrvatski predstavnik, Split na domaćem parketu od 18 sati igra protiv Igokee.

- Kada sam prihvatio ovaj posao, znao sam da će ovo biti proces, imali smo momente kada smo izgledali dobro, ali trebat će nam vremena. Neki igrači su tek došli, iako to nije izlika. Puno je posla pred nama, ali moramo biti tvrđi i jači. Moramo se popraviti u tom dijelu. Imali smo posjeda kada se branimo dobro i onda ne zagradimo skok. Imamo puno posla, ali ne bježim od tog izazova - rekao je trener Cibone Chris Thomas.

- Zadar je momčad koja voli igrati iz reketa, nemaju puno šutera i željeli smo da rade u tom dijelu, da zakrčimo reket. Ali oni su igrali su dobro, plus što je nas ubio nas ofenzivni skok i tu nema neke strategije. Ako to popravimo dobre stvari će nam se događati u tom slučaju.

Trener Zadra Danijel Jusup blistao je od sreće.

- Odigrali smo izuzetno kvalitetnu utakmicu. No dali smo Ciboni prelako da se vrati u utakmicu nakon dobro početka. Drugi dio smo smanjili broj izgubljenih lopti koje su nas koštale u prvom dijelu. I oni su iz toga lagano poentirali. U drugom poluvremenu smo se dobro branili i dominirali u skoku. Čestitke igračima, mi smo momčad u stvaranju, ali veseli me ovakva pobjeda. Moramo biti skromni i s dvije noge na zemlji i nastaviti s radom. Ključ pobjede bila je dobra obrana, dobro smo iskakali, strana pomoć je bila dobra, nismo energetski padali, pojačali smo obranu u drugom dijelu i to je bilo ključno u ovoj utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • UGODNI 21.09.2024.

    Zadrani svi ko lavovi❤️

  • BokiBatina 21.09.2024.

    Sivaju munje i gromovi, Zadrani svi ko lavovi i dušu će dati za grad.. Zadar! Ajmo šampioni!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare