To je to što me zanima!

Nova projekcija: Stari znanci prijete Hrvatskoj u osmini finala

Vrijedni analitičari i statističari s platforme Football Meets Data izračunali su koji su najizgledniji protivnici ako Hrvatska prođe skupinu
Vidi originalni članak

Hrvatska je izgubila od Španjolske 3-0, ali i dalje još ništa nije izgubljeno. Preostaju nam još utakmice protiv Albanije u srijedu u 15 sati i Italije u ponedjeljak u 21 sat. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, ovaj rezultat nam je dodatno otežao put ka prolasku u drugu fazu natjecanja. Vrijedni analitičari i statističari s platforme Football Meets Data izračunali su koji su najizgledniji protivnici ako Hrvatska prođe skupinu. Prema njima, ako budemo treći u skupini, ići ćemo prema prvim prognozama na Belgiju ili Portugal, a ako budemo drugi u skupini ići ćemo na Švicarsku.

Portugal nam je ostao dužan s Eura 2016., kad je slavio upravo u osmini finala golom Quaresme, a prvi put smo ga pobijedili upravo u generalki pred Euro. Najesen nas čekaju i novi susreti u Ligi nacija.

Ako završimo treći, prema statističarima bi nas susret s Portugalom odveo u dio ždrijeba gdje bi bila i Nizozemska, a u kasnijoj fazi Španjolska i Njemačka. S druge strane, drugo mjesto donijelo bi nam susret sa Švicarskom, a kasnije moguće i Engleskom te Francuskom.

Što se samih rezultata tiče, za Hrvatsku bi jedina garancija prolaska bile dvije pobjede u preostalim utakmica. Detaljniji vodič o kalkulacijama pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Bramornjak 17.06.2024.

    Nitko nama ne prijeti, kad smo zakucani za dno tabele.

  • NemaLabavoSamoJako 17.06.2024.

    Propali Brozovic mora na klupu

  • VatreniSmoMi 17.06.2024.

    Idemo pobjediti ove dvije utakmice onda radite ove članke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare