To je to što me zanima!

Norvežani na korak od Eura: Mini 'vatrenima' treba čudo

Ako ne dohvatimo prvo mjesto, Hrvatska će u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Ogromnu priliku propustili su porazom od Norveške i imaju za čime žaliti, ali dok god nada postoji, moraju vjerovati
Vidi originalni članak

Prije tjedan dana Hrvatska je bila na milimetar od izravnog plasmana na Euro U-21. Mini 'vatreni' vodili su 2-1 protiv Norveške u sudačkoj nadoknadi, ali u samo nekoliko minuta primili su dva gola, izgubili 3-2 i sami sebi zakomplicirali život. E ta dva gola proganjat će Igora Bišćana i njegove igrače ako se ne plasiraju na Euro. A izravnim putem će jako teško.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To je postalo jasno nakon što su Norvežani pobijedili Finsku 2-0 i stigli na koračić od Europskog prvenstva. Hrvatska je navijala za Finsku, ali nije pomoglo. Finci su se čak i dobro držali, no posustali su u 63. minuti kada ih je načeo Ceide. Konačnih 2-0 postavio je Oppegard u 78. minuti. 

Norveška sada ima bod manje od Hrvatske, ali i utakmicu manje. I to protiv pretposljednje momčadi skupine. Za četiri dana igraju protiv Azerbajdžana na domaćem terenu i minimalna pobjeda donosi im plasman na Euro koje će se sljedeće godine igrati u Rumunjskoj i Gruziji. Podsjetimo, naši su reprezentativci kvalifikacije zaključili uvjerljivom pobjedom nad Estonijom (4-0).

A Hrvatska? E mi moramo vjerovati u čudo. Za izravni plasman treba nam senzacionalna pobjeda Azerbajdžana koji je u kvalifikacijama skupio šest bodova i to s dvije pobjede protiv Estonije koja nije zabila niti gol. Eto, takvo nam čudo treba. U slučaju remija, Hrvatska i Norveška bit će bodovno poravnate, a tada će se gledati gol razlika. U ovome trenutku naši reprezentativci su bolji za jedan gol. 

Ako ne dohvatimo prvo mjesto, Hrvatska će u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Dakle, ogromnu su priliku propustili i imaju za čime žaliti, ali dok god nada postoji, moraju vjerovati.

Ale, ale, Azerbajdžan, ale!

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Banova Jaruga 11.06.2022.

    Gleda sam tu tekmu protiv norveske neznam kako su dali ta dva gola igra nikakva

  • PumaPunku 10.06.2022.

    U21 ekipa nam je u menatlnom stanju slicnom marina cilica

  • Omer Pasa 10.06.2022.

    Biscan ma koje su njegove trenerske kvalitete? Na proslo prvenstvo se prosvercao ovo ce upropastitit. Prosjecan trener nista vise Dinamo, repka nije on za to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare