To je to što me zanima!

North Carolini peti naslov, Suton najbolji u Michiganu

Košarkaši sveučilišta North Carolina pobijedili su u ovogodišnjem finalu NCAA lige, odigranom u Detroitu, suparnike iz Michigan Statea 89-72
Vidi originalni članak

Novi NCAA prvaci očekivano su u ponedjeljak navečer postali košarkaši North Carolinae, koji su u finalu pobijedili Michigan State 89:72. Spartansima nije pomogla ni sjajna večer potencijalnog hrvatskog reprezentativca Gorana Sutona, koji je za 31 minutu na parketu Ford Field arene postigao 17 koševa (3-4 za tricu), uz 11 skokova i 2 blokade, te ponovno sjajnu obranu.
- Uvijek pokušavte kod protivnika pronaći lošu stranu i to iskoristiti. No North Caroline jednostavno nema loših stranam, svi igraju i zabijaju– rekao je nakon utakmice Suton.
Tar Heelsi su bili apsolutni favoriti i prije početka finala jer su zadržali gotovo kompletnu prošlosezonsku momčad, a stručnjaci već sada predviđaju kako će se njihova startna petorka, Thompson, Hansbrough, Lawson, Green i Ellington od slijedeće sezone preseliti na NBA parkete. Kad se tome doda kako je zadnji ogled ove dvije momčadi, u kome doduše nije nastupio Goran Suton, završio visokom pobjedom North Carolinae 98:63, nije ni čudo da je uoči utakmice trener Spartansa Izzo izjavio kako njegova momčad nema previše šanse za pobjedu.
Na koncu su se njegove riječi i obistinile, u petoj minuti već je bilo 17:7, do 10. je prednost narasla na velikih 31:11 i pitanje pobjednika bilo je praktično riješeno. Tek u drugom poluvremenu Spartansi dolaze do daha, trećom tricom odličnog Sutona u 34. minuti smanjuju na 74:59, no to je bilo sve što su uspjeli napraviti, jer su Tar Heelsi pametnom igrom očuvali prednost.
- Utakmicu smo izgubili u prvih deset minuta kada smo izgubili previše lopti a oni su to znali kazniti, pogodili su sve otvorene šutove. Jednostavno, večeras su bili bolji – priznao je Suton.
Ford Field arena u Detroitu ponovno je bila krcata, oboren je rekord posjeta NCAA finala sa 72.922 gledatelja, koji su od prve minute stvorili paklenu atmosferu. Uoči utakmice legende NCAA i NBA Magic Johnson i Larry Bird, koji su prije točno 30 godina igrali veliko NCAA finale, predstavili su loptu kojom će se igrati finale, a na poluvremenu su na centru predstavljeni i novi stanovnici Kuće slavnih, Michael Jordan, John Stockton i David Robinson.

NCAA finale:
NORTH CAROLINA - MICHIGAN STATE 89-72 (Lawson 21p, 6a, 4s, Hansbrough 18p, 7s / Suton 17p, 11s, 2b)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare