To je to što me zanima!

Nogometno pitanje u Potjeri zbunilo sve: Što ako zabijete autogol iz slobodnjaka? Znate li

Zašto si to napravila? To mora biti gol. Gol je gol. Ne morate gledati nogomet da biste znali odgovor. Ako direktan slobodan udarac ide u tvoj gol, onda to mora biti gol jer je u pitanju autogol, govorio je voditelj
Vidi originalni članak

"Ako u nogometu postignete izravan slobodni udarac u svoju mrežu, što sudac mora dosuditi", bilo je pitanje u britanskoj inačici popularnog TV kviza Potjera koje je zbunilo sve gledatelje.

Štoviše, i voditelja Bradleyja Walsha, nekadašnjeg nogometnog profesionalca iz 70-ih godina. Uglavnom, odgovori koji su se nudili bili su: gol, indirekt i korner.

Lovac je prvi odgovorio, dok je natjecateljica stisnula slovo C - korner. Walsh, preuvjeren da to nije točno, čak je i ismijao taj pokušaj.

OBJAVIO FOTKU S ROĐENDANA Frizura hrvatskog nogometaša zbunila obožavatelje: 'Raketa, pa kad si počeo nositi periku?' 'ISCURILE' FOTOGRAFIJE Evo kako će izgledati trening dresovi hrvatske reprezentacije

- Odgovorila si korner? Zašto si to napravila? To mora biti gol. Gol je gol. Ne morate gledati nogomet da biste znali odgovor. Ako direktan slobodan udarac ide u tvoj gol, onda to mora biti gol jer je u pitanju autogol - rekao je Walsh, sekundu prije nego se točnim pokazao upravo odgovor C.

Walsh se tek tada posve zbunio. Međutim, Fifina pravila kažu da autogol iz slobodnog udarca nije moguć. U tim situacijama dosuđuje se korner za protivničku ekipu kako bi se spriječilo da igrač namjerno postigne gol u svoju mrežu.

"Ako slobodan udarac izravno završi u golu momčadi koja ga izvodi, korner se dosuđuje protivničkoj ekipi", stoji u FIFA-inom pravilniku.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 12.07.2022.

    to su pravilo valjda izmislili kad igraju lokomotiva protiv dinama..

  • vuk2022 12.07.2022.

    Svaki udarac u vlastitu mrežu je indirektan odnosno neizravan, a iz takvog udarca ne može biti postignut zgoditak. Englez se čudi, a najbolje u svemu je što su Englezi pisali pravila.

  • Nabime 12.07.2022.

    ljudi moji pa Kći Zdravka Čolića raspametila pratitelje fotkom u badiću s izrezima!  a vi citate o potjeri u Engleskoj, pa koga briga za to

Komentiraj...
Vidi sve komentare