To je to što me zanima!

Nogomet je igrao samo na Fifi, sad će postati pravi nogometaš. Tata je klubu dao 20.000 eura!

Student prava Martin Podhajsky (22) dogovorio je transfer u češkog trećeligaša Usti nad Labem. Ugovor mu jamči deset minuta nogometa, a u klubu kažu: "Ne možete baš naći 500.000 kruna na podu"
Vidi originalni članak

Donedavno je bio običan student prava i igrao Fifu na računalu, a sad će uskočiti u prave kopačke i igrati s profesionalcima. Čeh Martin Podhajsky (22) počeo je živjeti san nogometaša potpisom ugovora s trećeligašem Usti nad Labem, i to nakon što je njegov otac za to pristao platiti 500.000 čeških kruna (oko 20.300 eura).

- Martin nikad nije igrao nogomet, ali obično ne vidim pola milijuna kruna kako leže na zemlji. Tko god da mi ih da, dopustit ću da se pridruži momčadi - kaže vlasnik kluba Premsyl Kuban, čija je vrtka Viagem preuzela klub u lipnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FK VIAGEM Ústí nad Labem (@fkviagemusti)

Novi nogometaš zapravo je i njegov zaposlenk.

- On se bavi poslovima vezanima uz hostese. Govorio je da bi volio zaigrati, onda je nazvao njegov otac i stvari su se pokrenule - objasnio je komercijalni direktor tvrtke Matej Svojše.

Martin je preko noći postao internetska senzacija u svijetu, takva je akvizicija presedan u ozbiljnom nogometu, a to bi treća češka liga trebala biti. Kako god, novog člana četvrtoplasiranog sastava u ligi čekaju pripreme za debi. U ugovoru stoji da će ući s klupe kao zamjena za kapetana Jakuba Maresa i igrati barem 10 minuta.

- Vodit ćemo 3-0, stavit ćemo ga u napad na 10 minuta. Kad nam njegov otac daje 500.000 kruna za 10 minuta... Žao nam je, nemamo sponzore - rekao je vlasnik kluba.

- Planiramo da najesen počne trenirati, a na proljeće, kad budemo imali sedam utakmica zaredom kod kuće, stvarno će zaigrati. S Martinom sad završavamo ugovor, a navijači će ga vidjeti već na prvoj idućoj utakmici, zasad samo na klupi za rezervne igrače - rekao je direktor Martinove tvrtke.

Domaći navijači Podhajskog će moći pozdraviti idući petak protiv druge momčadi Teplica. Reakcije su zasad uglavnom pozitivne, a tko zna, možda dobije i koju minutu više od planiranih deset.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Moto Biker90@ 16.09.2023.

    Zasto se cude ovom clanku,pa kod nas u Hrvatskoj sve tako funkcionira

Komentiraj...
Vidi sve komentare