To je to što me zanima!

Njemica koju pamete hrvatski ljubitelji tenisa bori se za četvrtfinale Wimbledona

Jule Niemeier prvo je početkom svibnja slavila na Zagreb Ladies Openu, a prije nešto manje od četiri tjedna je osvojila pobjednički pehar na WTA125 turniru u Makarskoj.
Vidi originalni članak

Britanska tenisačica Heather Watson (WTA - 121.) i 22-godišnja Njemica Jule Niemeier (WTA - 97.) nikada prije nisu igrale u drugom tjednu Grand Slam turnira, a u nedjelju će odlučivati o tome koja će od njih dvije igrati u četvrtfinalu Wimbledona.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Watson je na radost domaćih ljubitelja tenisa u petak pobijedila Slovenku Kaju Juvan (WTA - 62.) i tako po prvi put u karijeri izborila mjesto u osmini finala na Grand Slam turnirima. U Wimbledonu je debitirala 2010. i do danas joj je najbolji rezultat bilo treće kolo, do kojeg je stigla u tri navrata prije ovogodišnjeg izdanja.

Jule Niemeier je vjerojatno ostala u sjećanju hrvatskim ljubiteljima tenisa, jer je u ovoj godini osvojila naslove na dva najveća profesionalna turnira u Lijepoj našoj. Prvo je početkom svibnja slavila na Zagreb Ladies Openu, a prije nešto manje od četiri tjedna je osvojila pobjednički pehar na WTA125 turniru u Makarskoj.

Njemica je u Roland Garrosu odigrala svoj prvi meč u karijeri u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, a samo mjesec dana poslije došla je do osmine finala u Wimbledonu zahvaljujući pobjedi 6-4, 3-6, 6-3 protiv Ukrajinke Lesije Curenko.

Pobjednica dvoboja Watson - Niemeier mogla bi zaigrati u četvrtfinalu protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je do osmine finala stigla nadoknadivši set zaostatka (3-6, 6-1, 6-1) protiv Rumunjke Irine Begu.

Glavna favorikinja za plasman u finale iz donjeg dijela ždrijeba, 3. nositeljica Tunižanka Ons Jabeur, opravdala je taj status protiv Francuskinje Diane Parry svladavši ju sa 6-2, 6-3.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare