To je to što me zanima!

Njemačka u Areni: Nowitzkom ne možeš ništa kad je u formi

Hrvatska u petak u 21 sat u Areni igra pripremnu utakmicu za EP protiv Njemačke. Nije sigurno hoće li igrati Nowitzki, ali isplati se doći vidjeti 'klince' Hezonju i Šarića
Vidi originalni članak

Jako smo uzbuđeni zbog prve provjere u Areni, odlična je to prilika za Hrvate da nas vide prije početka Eurobasketa, rekao je Damjan Rudež.

U petak u 21 sat hrvatski košarkaši igraju prvu otvorenu utakmicu u Zagrebu ovog ljeta. Protivnik je Njemačka, a cijene ulaznica su popularne, od 20 do 50 kuna. Ipak, još se ne zna hoće li za Nijemce zaigrati njihov najbolji igrač Dirk Nowitzki, koji se u ponedjeljak priključio pripremama na Mallorci, odakle će njihova reprezentacija u četvrtak doletjeti u Zagreb.

- Ma Njemačka je i bez Nowitzkog atraktivan protivnik, a o njemu ne treba trošiti riječi. Jedan je od najboljih europskih košarkaša svih vremena. Nije u cvijetu mladosti (napunio je 37 godina, op.a.), ali kad je u pravom napadačkom tonusu, ne možeš ništa protiv njegova šuta - rekao je Rudež, koji je prošle sezone u NBA ligi imao prilike igrati protiv Plavog anđela.

Pohvalio je i Dennisa Schrödera, 21-godišnjeg pričuvnog razigravača Atlanta Hawksa, u kojima je Neven Spahija pomoćni trener.

- Mlad je, nevjerojatan je potencijal, strahovito je brz i igra jako zrelo za svoje godine - kaže Rudež.

Utakmica s Nijemcima bit će dobra provjera i za Arenu, u kojoj će se od 5. rujna igrati utakmice skupine C Europskog prvenstva.

- Dvorana izgleda fenomenalno, kad se napuni ambijent je izvrstan, što nama jako puno znači - dodao je Rudež.

On je siguran putnik na EuroBasket, a mjestu među 12 nada se i Miro Bilan, koji je prošlih godina otpadao među posljednjima.

- To mi je velika želja, svima nama je cilj zaigrati na velikom natjecanju, ali ove godine očekujem da ću biti među 12. Veselim se i što ću u petak prvi put zaigrati kao reprezentativac pred zagrebačkom publikom - rekao je centar Cedevite.

Iako mu je 26 godina, tek će sad, ne bude li šokova, debitirati za reprezentaciju na velikom natjecanju. Pet godina mlađem Dariju Šariću ovo je već četvrto ljeto u seniorskoj reprezentaciji, a 20-godišnjem Mariju Hezonji drugo. Od njih se dvojice očekuju velike stvari.

- Puni su optimizma, možda i najviše od svih jer nisu imali velikih neuspjeha s reprezentacijom. Vjeruju u najveće stvari - rekao je Bilan, a Rudež se nadovezao:

- Marijeva želja za dokazivanjem, energija i žar su jednostavno nevjerojatni. To trebate vidjeti na treninzima.

Vidjet ćemo u petak u Areni. Kratko je igrao lani protiv Litve u posljednjoj utakmici prije odlaska na SP u Španjolsku i oduševio nekim spektakularnim potezima. Ovaj put imat će veću ulogu, zato se zaista isplati dati 20, pa i 50 kuna za utakmicu u petak. A ako zaigra i Nowitzki, to će biti samo bonus.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • rock_n_roll 12.08.2015.

    Jedan je od najboljih europskih kosarkasa svih vremena? Ne. Najbolji europski kosarkas svih vremena.

  • napoleonov sin 11.08.2015.

    najbolji šuter ikada je pete maravich.

  • Number23 11.08.2015.

    napokon nesto rekli i o schröderu

Komentiraj...
Vidi sve komentare