To je to što me zanima!

Nizozemski nogometaš pijan je vozio 200 na sat i ubio dječaka. Tužitelj traži 3,5 godine zatvora

Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvijek je bila korona, zabava je ranije završila. Trebao sam provesti noć u Amsterdamu, ali donijeli smo novu odluku. Bez razmišljanja počeo sam voziti, rekao je Vloet
Vidi originalni članak

U studenom 2021. godine, nizozemski nogometaš Rai Vloet (27) vozio je nedozvoljenom brzinom od 200 kilometara na sat pod utjecajem alkohola te usmrtio dječaka (4). 

Državno tužiteljstvo za Vloeta, inače igrača ruskog Urala, zatražilo je tri i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubio mali Gio. 

Naime, Vloet je rekao da je popio dvije do tri čaše alkohola tijekom zabave nakon čega je sjeo u vozilo. 

- Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvijek je bila korona, zabava je ranije završila. Trebao sam provesti noć u Amsterdamu, ali donijeli smo novu odluku da idemo u Rotterdam. Bez razmišljanja počeo sam voziti, noga mi je bila na papučici gasa kada sam namještao tempomat i tad se dogodila nesreća - kazao je nogometaš kojem je nekoliko puta glas zadrhtao pred sudom. 

Istraga je pokazala da je Vloet popio dvostruko više od zakonom dopuštene količine alkohola, a prema pisanjima nizozemskih medija, nogometaš prvotno nije htio priznati da je on bio vozač. 

Vloet je vozio Golf GTI te se s prijateljima uputio doma, a u jednom trenutku se zabio u stražnji dio vozila u kojem je bila četveročlana obitelj. Nesretnog dječaka su reanimirali, ali nažalost, u bolnici je podlegao teškim ozljedama i preminuo. 

Tijekom njegovog svjedočenja, majka poginulog dječaka se uzrujala te je od nemoći počela vikati na Vloeta. 

- Kako bismo, zaboga, trebali nastaviti? Sve nam je oduzeto - govorila je uznemireno. 

Državno tužiteljstvo za nizozemskog nogometaša je, uz zatvorsku kaznu, tražilo i četverogodišnju zabranu upravljanja vozilom. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pokok 92 21.03.2023.

    CUJ 3,5godina.........ma daj dodju iz sume nauce malo loptu gurat a onda na asfalt....sportas...pijan...???????

  • Palmanova 20.03.2023.

    204 kilometara na sat

  • Jopazg 20.03.2023.

    Hm,opet nije Bmw…

Komentiraj...
Vidi sve komentare