To je to što me zanima!

Ništa od povratka u Hrvatsku: Roko Prkačin nakon Španjolske karijeru nastavlja u Francuskoj

Prkačin je glasio za jednog od najvećih talenata generacije u europskoj košarci, a u Nanterreu će pokušati uhvatiti kontinuitet igara na visokoj razini i vratiti se na popis hrvatske reprezentacije...
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaš Roko Prkačin (21) nastavit će karijeru u francuskom prvoligašu Nanterreu 92, koji je prošlu sezonu završio na petom mjestu francuskog prvenstva i u doigravanju ispao u 1. rundi od JL Bourga. Nagađalo se da bi se talentirani košarkaš mogao vratiti u Hrvatsku, ali (zasad) ipak ništa od toga. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prkačin je prošle sezone igrao u Gran Canariji, ali nije se uspio nametnuti. U 21 odigranoj utakmici u prosjeku je zabijao 2.5 poena i 1.7 skoka po utakmici. Ranije je u španjolskoj ACB ligi igrao za Gironu, ali u Španjolskoj nije pronašao sreću. 

LUKRATIVAN IZNOS Najjača košarkaška liga prodala TV prava za 77 milijardi dolara

Gran Canaria zahvalila mu se na suradnji prije mjesec i pol dana. 

- Prkačin neće nastaviti igrati za Gran Canariju iduće sezone nakon isteka ugovora. Klub mu zahvaljuje na profesionalnosti tijekom protekle sezone te mu želi sreću u osobnoj i profesionalnoj budućnosti - napisali su na službenoj stranici. 

VELIKI USPJEH Aco Petrović odveo Brazil na Olimpijske igre u Pariz! Usred Rige razmontirao domaćina...

Prkačin je u Nanterreu dobio jednogodišnji ugovor i pokušat će se vratiti na popis hrvatske reprezentacije. Roko je karijeru počeo u Ciboni 2018., s kojom je osvojio dva hrvatska prvenstva. Jednu je sezonu proveo na posudbi u Rudešu, a 2022. odlazi u Gironu, gdje se zadržava jednu godinu prije Gran Canarije. Francuskom epizodom pokušat će uhvatiti kontinuitet igara na visokoj razini i pokazati raskoš talenta kojeg neupitno posjeduje. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare