To je to što me zanima!

Ništa od milijuna: Blanka u Berlinu lošija od Friedrich

Na prvom mitingu Zlatne lige Blanka Vlašić skočila je preko 203 centimetra, ali nije to bilo dovoljno za pobjedu. Slavila je Nijemica Ariane Friedrich
Vidi originalni članak

Blanka Vlašić u Berlinu nije griješila, a Ariane Friedrich cijelo ju je vrijeme pratila. Sve je visine Splićanka preskočila iz prvog pokušaja, uključujući i 203 centimetra. Prvi put rušila je na 206, odmah nakon nje na zaletište je izašla Friedrich. Zaletila se, vinula u zrak i - preskočila! U veljači ove godine oborila je svoj rekord nakon što je preskočila 205, na prvom ovosezonskom mitingu Zlatne lige otišla je za još centimetar gore. Za prestići Blanku morala je postaviti novi rekord mitinga i njemački rekord!
- Dobro je što imam ovako jaku konkurenticu, vjerujem da će svaki sljedeći miting ponuditi veliku neizvjesnost - rekla je Blanka.
Odmah nakon što je Friedrich preskočila 206, Blanka se okrenula prema ljudima zaduženima za postavljanje visine letvice. Pokazala je pet prstiju desne ruke i četiri lijeve. Želim 209, poručila im je. Imala je pravo na samo dva pokušaja da izjednači svjetski rekord Štefke Kostadinove, jedan je potrošila na 206. Prvi put je malo nedostajalo, drugi pokušaj je bio još lošiji i Blanka je morala čestitati Nijemici. Serija mitinga Zlatne lige tek je počela, a najbolja naša atletičarka više ne može do jackpota.
- To što smo obje podigle letvicu na 209 jako je dobro za našu disciplinu, ali ovoga puta nisam imala osjećaj da mogu preskočiti tu visinu - rekao je Blanka, možda malo sputana pritiskom:
- Ma nije u tome bio problem, navikla sam već na pritisak. Samo mi je nedostajalo eksplozivnosti, naporno treniram i zato sam malo umorna. Ali doći će forma kad bude najvažnije.
Prošle sezone posljednji miting Zlatne lige također je odnijela Ariane Friderich. Blanka je tada u Bruxelles došla po posljednju pobjedu u nizu i pola milijuna dolara nagrade. Ali doživjela je novi šok, nedugo nakon Pekinga. Ove sezone barem se neće previše opterećivati lovom na jackpot, što i ne mora biti tako loše. Pritisak će barem biti manji, a Blanka uvijek govori da joj treba mir...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Jug Hrvatske 14.06.2009.

    Ko visoko leti nisko pada... Šalim se naravno, ajmo Blanka nedaj se

  • priculjak 14.06.2009.

    šteta,velika sportašica,koja kad god je najpotrebnije \"omane\",mislim da je tu najveći problem njen stari,koji je pokušava sačuvati pod staklenim zvonom od pritiska javnosti i sličnih gluposti umjesto da ju je naučio živjeti sa tim (poput Gipsa neponovljivu Janicu)

  • PapaŠtrumpf 14.06.2009.

    Ništa ni meni od 47 milijuna kunua u subotu od lota pa ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare