To je to što me zanima!

Ni majstorija Danaca nije smjela biti priznata: Prekršili pravila?

U polufinalnoj utakmici između Engleske i Danske, sudačka osmorka koju je predvodio Nizozemac Danny Makkelie napravila je dvije velike pogreške - kod slobodnjaka za Dansku i penala za Englesku
Vidi originalni članak

Sjajni danski napadač Mikkel Damsgaard u polufinalnoj utakmici protiv Engleske zabio je za vodstvo svoje momčadi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napadač Sampdorie fenomenalno je zabio iz slobodnog udarca, ali čini se da dosuđeni penal za Engleze nije jedina kontroverzna odluka sa sinoćnje utakmice. 

Naime, gol Damsgaarda trebao je biti poništen jer su njegovi suigrači prekršili nogometna pravila o izvođenju slobodnog udarca. 

Danski nogometaši postavili su se tako da su kreirali vlastiti živi zid ispred Engleza, ali pritom nisu poštivali minimalnu propisanu udaljenost od jednog metra. Time su ometali protivničke igrače više nego što je to dopušteno. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Nizozemski sudac Danny Makkelie inače je policijski inspektor pa je pomalo iznenađujuće što vanjski faktori toliko utjecali na njegovo donošenje odluka.  Nakon pada Sterlinga, tribine su eruptirale i svi su očekivali da će sudac pokazati na bijelu točku. Nekim promatračima je nevjerojatno da je čak i nakon pregleda snimke odluke ostala važeća, a bez da je Makkelie uopće pogledao snimku. S obzirom na to da se je inače inspektor, situaciju je trebao pregledati sam i preuzeti odgovornost prije donošenja odluke u tako krucijalnom trenutku utakmice. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 09.07.2021.

    Forza Italia!!

  • bames.jond.007 09.07.2021.

    Evo stvar rjesena oba dvije ekipe su neregularno zabili golove 🎶⚽it's coming home 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🍻 😎

  • stop_huliganima_iz_splita 09.07.2021.

    Apsurd je traziti sad svaku dlaku u jajetu zbog NEPOSTOJEĆEG penala u polufinalu najbitnije utakmice nakon finala svjetskog prvenstva, ukoliko cemo tako traziti onda pola golova u LP i nekoliko njih na Euru nebi bilo priznato. Ovo (penal na sterlingu) je jedan veliki propust VARa i UEFE kao organizatora. Sramotno. Dok nije bilo VARa jos cak i mogu progledati kroz sudacke greske, ali ovo sve nakon me tjera da pronađem novi sport za pracenje jer je ovo postalo igra velikih i malih, macke i misa, tko ce vise novca dati/uzeti. Ali unatoc svemu ne zelim ga sugavi englezi osvoje jer ne mogu podnijet naslađivanje i komentare iducih +++ godina kako su ‘nogomet donijeli kuci’, iako igraju vjerojatno najbolji nogomet u njihovoj povijesti. Pozzzzzzz i ajmo dinamo #nemapredaje

Komentiraj...
Vidi sve komentare