To je to što me zanima!

Nevjerojatni Farkaš završio treći u skoku u dalj, Pravdica nije imao pravi dan. Koščak zadnja

Filip Pravdica nije imao najbolji dan. Prošlogodišnji pobjednik zagrebačkog mitinga skočio je 7,79 metara, što mu je bilo dovoljno za peto mjesto. Jana Koščak završila je osma u prvom nastupu na Hanžeku
Vidi originalni članak

Prošli je tjedan postao svjetski juniorski prvak u skoku u dalj, a senzacionalni Roko Farkaš (19) sada je osvojio treće mjesto u skoku u dalj na 74. Hanžekovićevom memorijalu koji je u petak počeo na zagrebačkom trgu. Zlato je otišlo u ruke Jamajčaninu Shawnu Thompsonu čiji je najbolji skok iznosio 7,99 metara, koliko je skočio i drugoplasirani Anvar Anvarov (Uzbekistan).

Thomspon i Anvarov vodili su napetu borbu za zlato. Naime, identično su skočili i iz drugog najboljeg pokušaja (7,94 m), ali je Thompson iz trećeg najboljeg pokušaja skočio 7,90 metara, a Anvarov 7,82 metara. I baš je to presudilo pitanje pobjednika.

Filip Pravdica (29) nije imao najbolji dan. Prošlogodišnji pobjednik zagrebačkog mitinga skočio je 7,79 metara, što mu je bilo dovoljno za peto mjesto. Iza njega smjestio se treći hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji, Marko Čeko (24), koji je skočio 7,77 metara.

Amerikanka na prvom mjestu

U konkurenciji atletičarki slavila je favorizirana Jasmine Moore skokom od 6,71 metara, što je najbolji skok u ženskoj kategoriji otkako je ova disciplina preselila na Trg bana Josipa Jelačića. Na drugom je mjestu završila Rumunjka Alina Rotaru-Kottmann (6,56 m), a na trećem Japanka Sumire Hata koja je iz posljednjeg pokušaja skočila 6,46 metara.

Zlatna hrvatska juniorka u sedmoboju, Jana Koščak (18), zauzela je osmo mjesto skokom od točno šest metara.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PrinceVegeta 06.09.2024.

    Bravo novinaru, a koliko je Farkaš skočio?

Komentiraj...
Vidi sve komentare