To je to što me zanima!

Neviđena dominacija Danske u finalu OI-ja protiv Njemačke, Hansen i ekipa stigli Hrvatsku

Danci su sa dva zlata i jednim srebrom dostigli Hrvatsku koja ima dva zlata i jednu broncu. Nijemci su ostali na jednom zlatu koje je osvojila reprezentacija DDR 1980. u Moskvi, a ovo im je treće srebro
Vidi originalni članak

Danski rukometaši, aktualni trostruki svjetski prvaci, potvrdili su svoju nadmoć osvojivši drugo olimpijsko zlato najuvjerljivijom pobjedom u olimpijskim finalima svladavši u Lilleu reprezentaciju Njemačke sa 39-26 (21-12).

Finale je odlučeno već u prvoj polovici prvog poluvremena, kad su izabranici Nikolaja Jacobsena serijom 6-0 došli do vodstva 12-5 u 15. minuti. U 23. minuti već je bilo 19-9 za Dance koji su na poluvrijeme otišli sa +9 (21-12).

'FURIJI' ODLIČJE Slovenija opet ostala 'kratkih ruku' u dramatičnoj završnici. Španjolcima olimpijska bronca

Prednost Danaca nastavila je rasti i u drugom poluvremenu sve do +15 (35-20) u 49. minuti.Danske strijelce predvodio je Mathias Gidsel sa 11 pogodaka. Magnus Landin je postigao sedam golova, a Simon Pytlick šest. Nicklas Landin je imao deset obrana.

Najbolji strijelac njemačke reprezentacije bio je Juri Knorr sa šest golova, a po četiri su postigli Renars Uscins i Jannik Kohlbacher. Danska je tako postala prva reprezentacija nakon Hrvatske, koja je do olimpijskog zlata došla pobjedama u svim utakmicama. Hrvatski rukometaši su to ostvarili osvajajući drugo olimpijsko zlato 2004. u Ateni.

TIJESAN PORAZ Slovenci bjesnili na suce nakon poraza od Danske: Sve su sudili za njih! Oni nisu na razini OI-ja

Danci su sa dva zlata i jednim srebrom dostigli Hrvatsku koja ima dva zlata i jednu broncu. Nijemci su ostali na jednom zlatu koje je osvojila reprezentacija DDR 1980. u Moskvi, a ovo im je treće srebro.

GOTOV OLIMPIJSKI SAN Favorizirana Danska u velikoj drami pobijedila Sloveniju i izborila finale protiv Njemačke

Po peti put u povijesti brončanu medalju osvojila je reprezentacija Španjolske koja je u jutarnjem programu posljednjeg dana ovih Igara sa 23-22 pobijedila Sloveniju. Hrvatski rukometaši su prvi put ostali bez plasmana u četvrtfinale i osvojili su deveto mjesto, što im je najlošiji plasman na olimpijskim turnirima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • karabas26 12.08.2024.

    Kad si misliš povlači se Hansen bit će lakše sad protiv njih,a ovaj Gidsel i Pytlick izgledaju zastrašujuće

  • ChandlerBing4 11.08.2024.

    Ne znam kako je Njemacka do finala dosla, protiv nas su da smo mi koliko toliko bolje zicere zabijali isto jedno 10 razlike trebali izgubiti, ali ocito ima odredena vrsta rukometa koja im ne pase valjda

  • RumenaKadulja 11.08.2024.

    Svaka cast. Mocni

Komentiraj...
Vidi sve komentare