To je to što me zanima!

Nema plivanja u Seni? Odgodili triatlon zbog zagađene rijeke, a prognoza najavljuje novu kišu

Natjecanje za muškarce odgođeno je za srijedu u 10.45 sati, nakon natjecanja za žene koje počinje u 8 sati "pod uvjetom da sljedeći testovi odgovaraju standardima praga plivanja"
Vidi originalni članak

Muški triatlon na Olimpijskim igrama u Parizu odgođen je s utorka na srijedu jer je voda u Seni još uvijek previše zagađena, objavili su organizatori tri sata prije početka natjecanja. Triatlon je prva olimpijska disciplina koja se mora održati u rijeci, prije plivanja na otvorenim vodama u drugom tjednu Olimpijskih igara u Parizu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obilne kiše koje su u petak i subotu padale u Parizu pogoršale su kvalitetu vode čije najnovije analize pokazuju "vrijednosti zabilježene na određenim mjestima plivačke staze" koje su "čak i više od prihvatljivih granica", objavio je Svjetski triatlon i organizacijski odbor, u zajedničkom priopćenju za javnost u utorak ujutro.

Dva treninga "upoznavanja" u Seni planirana za nedjelju i ponedjeljak već su otkazana zbog zagađenja. Ali u ponedjeljak ujutro, organizatori su još vjerovali da će se natjecanje održati u utorak.

Natjecanje za muškarce odgođeno je za srijedu u 10.45 sati, nakon natjecanja za žene koje počinje u 8 sati "pod uvjetom da sljedeći testovi odgovaraju standardima praga plivanja", dodaje se u priopćenju.

Ako kvaliteta vode u Seni i dalje bude nedovoljna, daljnja odgoda bila bi moguća za petak, preciziraju organizatori kojima je "prioritet zdravlje sportaša". Međutim, Météo France predviđa oluje za utorak navečer i kišu u trajanju od nekoliko sati, što bi moglo ponovno pogoršati kvalitetu vode u Seni. Krajnja opcija organizatora je otkazivanje plivačkog dijela triatlona od 1500 metara, tako da bude duatlon, 40 kilometara na biciklu i 10 kilometara trčanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • TECHNO VIKING 30.07.2024.

    prljava kao indijske rijeke...

  • Australian 30.07.2024.

    Ta sena je uvijek bila obicna bara vecinom mutna, prljava

Komentiraj...
Vidi sve komentare