To je to što me zanima!

Nema mu ravnoga: Petković je u ovome najbolji u Ligi prvaka

Napadač Dinama je u prva dva kola osvojio čak 23 duela, što je najviše u Ligi prvaka. Iza njega je Brestov Sima koji je osvojio dva duela manje...
Vidi originalni članak

Nekada je znao djelovati nonšalantno i nezainteresirano, ali kada bi zabljesnuo, pokazao bi o kakvoj klasi je riječ. Na radost navijača Dinama, nisu više u pitanju samo bljeskovi. Bruno Petković (29) konstantno igra dobro, najbolji je igrač Dinama i nositelj kluba. Da je otišao početkom prošle sezone, a imao je ozbiljne ponude, Dinamo ne bi osvojio dvostruku krunu, a samim time ne bi ni ušao u Ligu prvaka. Ključan kotačić ka tome cilju bio je upravo on.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Igrač Dinama kojeg bih doveo? Ima jedan, zove se Bruno Petković, ali je ipak malo prestar za nas - hvalio ga je trener Monaca Adi Hütter nakon remija protiv Dinama (2-2) u drugom kolu Lige prvaka.

Hrvatski reprezentativac nije zabio, ali cijelu utakmicu se hrvao sa stoperima Monaca, otvarao prostor za veznjake iz drugog plana i izborio brojne prekršaje. Mogao je biti i junak u završnici da je sudac onaj duel u šesnaestercu Monaca procijenio kao jedanaesterac. 

Petković je zabio Bayernu, protiv Monaca ostao bez učinka, ali u jednom segmentu prednjači u cijeloj Ligi prvaka. Igrač je s najviše osvojenih duela! Prema podacima sa Sofascorea, osvojio ih je čak 23 u dvije utakmice, što je 11.5 po utakmici. Postotak osvojenih duela mu je na 56 posto, a uz to je je i jedan od najfauliranijih igrača Dinama, uz tri pretrpljena prekršaja po utakmici. Visok je i izuzetno jak, a ono što ga izdvaja od ostalih je iznimna tehnička moć. Jako teško mu je oduzeti loptu. 

Neki ga često kritiziraju. Smatraju da kao napadač mora čekati loptu u šesnaestercu i više se posvetiti pozicioniranju i zabijanju golova, a manje razigravanju momčadi i kreaciji, ali to je Petković. Fantazista u tijelu napadača, čovjek koji pokreće ovaj Dinamo i ima punu slobodu kod svih trenera pa tako i kod Nenada Bjelice koji ga je otkrio prije šest godina. Ako mu to oduzmete, gasite njegovu magiju. I ujedno tako pati cijela momčad. 

- Jako sam zadovoljan njegovom igrom kao i svih ostalih, junački se borio sa stoperima, igrao obranu, bio mantinela igračima. I on će biti sve bolji - hvalio ga je Bjelica.

I protiv Bayerna i protiv Monaca podredio se momčadi, što u prošlosti nekad i nije bio slučaj. Često se vraćao na svoju polovicu, pritiskao goste i bio prva linija obrane. O njegovoj formi i inspiraciji itekako će utjecati bodovni učinak Dinama u ovoj sezoni Lige prvaka. A ako on bude na pravoj razini u ključnim utakmicama protiv Slovana iz Bratislave, Salzburga i Celtic, šanse 'modrih' za prezimljavanjem u Europi će bitno porasti. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Dovla25 04.10.2024.

    Petko najbolji a pop..li 12 golova u 2 utakmice.Stvarno igračine nema šta.

  • ado2306xy 04.10.2024.

    A što je napravio u HNLu pogledaj tablicu. Pametnom dosta

  • mars7 04.10.2024.

    Dobar u padanju u 16m

Komentiraj...
Vidi sve komentare