To je to što me zanima!

Neće biti samo 'team building': Evo što Hrvatskoj treba u Dohi za 2. jakosnu skupinu ždrijeba

Prvih sedam sastava na Fifinoj ljestvici 31. ožujka bit će nositelji, a Katar će kao zemlja domaćin biti nositelj A skupine. Posljednji, četvrti pot uključit će reprezentacije koje će zauzeti pozicije od 24. do 28. na ljestvici
Vidi originalni članak

Fifa je objavila modalitete kojima će se voditi ždrijeb za Svjetsko nogometno prvenstvo 1. travnja prema kojem će se 28 reprezentacija, koje su se već kvalificirale, biti raspoređene u četiri jakosne skupine na temelju Fifine ljestvice koja će biti objavljena 31. ožujka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je trenutno 15. na toj ljestvici, a ako ostane na toj poziciji bit će u drugoj jakosnoj skupini, što će ovisiti i o rezultatima naše reprezentacije u prijateljskim dvobojima sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi. Drugim riječima i uz malo matematike, Hrvatska u te dvije utakmice treba barem jedan "bod". U protivnom, uz dva poraza, mogli bi nas preteći Švedska i Senegal i poslati u treću jakosnu skupinu i kudikamo teži ždrijeb.

PRIJE DEVET GODINA Srbija je pala na prepunom Maksimiru, a Štimac obećao odvesti Hrvatsku u finale SP-a KATARSKA TURNEJA Ovo su mogući sastavi Vatrenih u novoj Dalićevoj formaciji s tri stopera! Netko će 'ispaštati'... VATRENI UOČI KATARSKE TURNEJE Brekalo propušta Sloveniju! Dalić o novoj formaciji: 'Modrić sigurno neće igrati u špici...'

Prvih sedam sastava na Fifinoj ljestvici 31. ožujka bit će nositelji, a Katar će kao zemlja domaćin biti nositelj A skupine. Posljednji, četvrti pot uključit će reprezentacije koje će zauzeti pozicije od 24. do 28. na ljestvici, plus tri momčadi, koje neće biti definirane u trenutku ždrijeba, a koje će izaći iz interkontinentalnog play-offa i preostalih pobjednika UEFA doigravanja. 

Ukrajina je dobila odgodu polufinala doigravanja sa Škotskom, a pobjednik će se suočiti s boljim iz dvoboja Walesa i Austrije. Europsko doigravanje bit će okončano u svibnju ili lipnju, a 14. i 15. lipnja će se u Kataru odigrati dva interkontinentalna playoffa.

Fifa je također objavila da momčadi iz iste konfederacije ne mogu biti uključene u istu skupinu, osim onih iz Europe, kojih je 13. Dakle, pet od osam skupina po četiri u grupnoj fazi imat će dvije europske momčadi.

Grupna faza će trajati 12 dana, s četiri utakmice dnevno. Raspored će biti utvrđen naknadno, nakon što se svakoj utakmici dodijeli stadion i vrijeme početka.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Postojani 23.03.2022.

    Dalić ne bu izbornik do SP-a ....prisjest će mu team building

  • mandalorian67 23.03.2022.

    Daliću, sve će biti OK. Recept za pobjede je u tome da budete ponizni. Da idete korak po korak, ali poniznosti je najvaznija

  • PetarRadonjic 23.03.2022.

    Trebala nam je pobijeda u zg protiv turske 2011 za 2 jakosnu skupinu pa pa 0.0 zavrsili u 3 bubnju dobili Italiu Spanjolsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare