To je to što me zanima!

Ne snimaj! Fifa žestoko kaznila Kanađanke zbog špijuniranja

Izbornica Priestman i njezina dva pomoćnika dronovima su snimali trening Novog Zelanda, kojeg je Kanada pobijedila 2-1 u prvom kolu. Sad im ta pobjeda ne vrijedi, s obzirom na to da im je oduzeto šest bodova
Vidi originalni članak

Kanadska ženska nogometna reprezentacija kažnjena je s oduzimanjem šest bodova zbog špijuniranja dronom. Fifa je također kaznila i izbornicu Bey Priestman na godinu dana suspenzije, koliko su kažnjeni i pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi. Ipak, to nije sve! Kanadski nogometni savez kažnjen je s 200.000 eura. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PREOKRET DOMAĆINA Acin Brazil vodio, ali zaustavilo ga francusko 'čudovište': Sjajni Wembanyama uništio Brazilce

"Dužnosnici su proglašeni odgovornima za uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa u vezi s korištenjem bespilotnih letjelica", objavila je svjetska krovna nogometna organizacija (Fifa).

UVJERLJIV U 1. KOLU Pucar razbio Alžirca! 'Meč mi je bio važniji od otvaranja. Nikad nisam igrao pred toliko ljudi'

Priestman i njezin tim dronovima su špijunirali trening Novog Zelanda, kojeg je Kanada u prvom kolu pobijedila 2-1. Ipak, s oduzimanjem šest bodova ta im pobjeda ne vrijedi i za plasman u četvrtfinale trebat će im pravo čudo. 

ISKUSNI KANUIST Optimistični Marinić nakon plasmana u polufinale: Nadam se borbi za olimpijsku medalju!

Trenutačno su na minus tri osvojena boda, dok Francuska ima šest više, a Kolumbija i Novi Zeland su na nula bodova. U četvrtfinale plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake od tri grupe te dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Kanada još može proći kao trećeplasirana u ludom raspletu, ako pobijedi obje utakmice. 

GIPKE LJEPOTICE FOTO Gimnastičarke isprobale sprave uoči kvalifikacija. Jedna je posebno mamila uzdahe

Ovo je situacija bez presedana u nogometu, a dodatnu dimenziju bizarnosti dodaje to što su Kanađanke u Parizu branile zlato s Igara u Tokiju. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mata10 28.07.2024.

    Kanađanke to već godinama rade i sad je došlo na naplatu.

  • zagorac2 27.07.2024.

    ova Fifa je puna bezveznjakovica, nije cudno tko ju vodi

Komentiraj...
Vidi sve komentare