To je to što me zanima!

Navijači Cibone traže Rimčev odlazak, ali igrači ga ne daju

Imaju pravo biti nezadovoljni, ali ovo je splet objektivnih okolnosti, prokomentirao je trener ''vukova'' povike. Kapetan i igrači smatraju da je skandiranje nekorektno
Vidi originalni članak

Najteži poraz sezone doživjela je Cibona sinoć u Draženovu domu od Budućnosti. Vodeća momčad ABA lige pobijedila je 91-69, a početkom posljednje četvrtine imala je čak 32 poena viška. U tim se trenucima sa Žutog sektora, na kojem se okupljaju Smogovci, čulo skandiranje: ''Rimac, odlazi“.

- Imaju pravo biti nezadovoljni, ni ja sa sto stvari nisam zadovoljan, ali bilo je situacija kad sam osjećao veću odgovornost. Sad će netko reći da tražim alibi, ali ovo je splet objektivnih okolnosti, od igranja Fibina Eurokupa, brojnih ozljeda, niza gostovanja... Imali smo puno pehova da bismo izgledali bolje - rekao je prozvani trener.

Činjenica je da je Cibona na začelju ABA lige s omjerom 4-9 i da je ovog tjedna izgubila tri utakmice s kombiniranih 58 razlike. Naravno da navijači ne mogu biti zadovoljni, ali njihov je zahtjev u najmanju ruku pretjeran. Slaže se s time i kapetan Marin Rozić.

- To skandiranje nije bilo korektno. Pa Rimac i Golemac su ne tako davno donijeli naslov ABA lige kad to nitko nije očekivao i ostali su u klubu u njegovim najtežim trenucima. Mi igrači smo razgovarali i svlačionica im daje punu potporu. Odgovornost je na svima nama - rekao je Rozić.

Cijele sezone Cibona ima problema s ozljedama. Trenutačno je zbog slomljene vilice izvan stroja najbolji igrač Ante Žižić, a bez njega to nije ista momčad. Ivica Zubac tek se vratio nakon dva mjeseca izbivanja zbog ozljede. Aco Petrović pogriješio je s Amerikancem Fisherom, a u posljednje vrijeme ne briljira ni Florence, koji je zamišljen kao udarni igrač ''vukova''. A veterani poput Rozića i Kuridže više nemaju snage za igrati punim gasom 35 minuta, što se uz ovoliko izostanaka od njih očekuje.

- Za mene je problem detektiran. Treba smanjiti kriterije i zahtjeve i vaditi se u drugom dijelu sezone, kad ćemo imati puno više domaćih utakmica - zaključio je Rimac.

A tek ćemo vidjeti što će zaključiti uprava Cibone. Vjerojatno se ovog tjedna ništa drastično neće dogoditi. Momčad do iduće utakmice protiv Zadra prvi put u zadnjih mjesec i pol ima cijeli tjedan za treninge, a očekuje se oporavak svih osim Ante Žižića. No ako i to izgubi...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Robi K. (IIIa) 06.12.2015.

    Navijači?

  • DUODECIMA 06.12.2015.

    Čovjek osvoji ABA ligu sa 2 i pol igrača i oni njega tjeraju? Strašno.

  • mini mrcina 06.12.2015.

    nista tu rimac nije kriv, covjek jednostavno nema roster, a ovi koji kazu da nema autoritet i da ga igraci teraju u pm, samo pokazuje koliko covjek ima volje i zivaca jer to trpi!! tog igraca ne moze potjerat i izbacit iz kluba jer boljeg nece dobit.. s obzirom na uvjete koje ima, rimcu svaka cast za sve sto je napravio i sto jos uvijek radi.. doci ce i pobjede, treba malo strpljenja..

Komentiraj...
Vidi sve komentare