To je to što me zanima!

Našičani nikada nisu izgledali ovako dobro, a Tamše sada ima ono što mu je oduvijek falilo

Sve ono što se događa u Našicama i kakav plan imaju Ergović, Tamše i ekipa, zvuči i izgleda zastrašujuće, a Tamše na svakoj poziciji ima igrača koji radi razliku
Vidi originalni članak

Nexe je u prvom kolu Europske lige slavio 39-25 protiv danskog Skjerna. Našičani ni u jednom trenutku nisu doveli pobjedu u pitanje. Najbolji u redovima hrvatskog doprvaka bili su Lovro Jotić, Manuel Štrlek i Luka Moslovac sa po sedam golova. Dominik Kuzmanović je imao 12 obrana.

Našičani su otvorili europsku sezonu sa stilom. EHF je ovu utakmicu uvrstio u pet najzanimljivijih utakmica prvog kola jer su očekivali neizvjestan susret do samog kraja. Ni gospoda iz EHF-a nije očekivala ovako moćan Nexe. Teško je izdvojiti nekog pojedinca jer ovo kako je danas odigrala momčad Branka Tamšea zasluga je svih ljudi oko kluba.

MOMČAD KOLA Dubrava se probudila, Rudari su dobro namučili Poreč u gostima! Grubišić se vratio u premijerku

No, bilo bi nezahvalno ne spomenuti neke igrače u ovoj veličanstvenoj predstavi. Dominik Kuzmanović pokazao je da je vratar za reprezentaciju. Svako izostavljanje Kuzmanovića iz kombinacije u kojoj je jedan od prva dva vratara je pogrešno. Iz sezone u sezonu izgleda zrelije, a o njegovom radu i treniranju ispisni su brojni tekstovi.

Manuel Štrlek pokazao je zašto su ga dovedeli u Našice. Nije imao do sada Štrlek jakih utakmica. Svaka čast našoj ligi, ali Nexe će u Premijer ligi ozbiljno pristupiti samo jednom protivniku. Štrlek svoju kvalitetu mora pokazivati u Europskoj ligi, a to je danas i napravio. Prolazio je jedan na jedan, pokazao sav repertoar udaraca i svima je bilo jasno o kakvom se igraču radi.

Kada je prošle sezone iz kluba otišao Halil Jaganjac, čak su i oni najoptimističniji mislili kako će igra Nexea pasti jer će teško dovesti lijevog vanjskog takve kvalitete. Tako je i bilo. Našičani nisu doveli lijevog vanjskog te kvalitete. Pronašli su ga u svojim redovima. Luka Moslavac igra odlično još od prošle sezone, a izgleda kako je preko ljeta dodatno podignuo kvalitetu svoje igre. Većinu utakmice bio je prva napadačka opcija.

NOVI TRENER Šoštarić: Zagreb me iznenadio pozivom. Punit ćemo Arenu, naš grad priznaje samo pobjednike

Borna Manci Mičević Nexeu je već nekoliko godina. Gorostasni desni vanjski uvijek je imao sporednu ulogu i u igru ulazio u posljednjim minutama gotove utakmice ili kada je Branko Tamše bio očajan i tražio heroja koji će nešto promijeniti. Mičević gotovo nikada nije bio taj. Imao je ulogu druge opcije na desnom vanjskom, no njegove napadačke kvalitete daleko su od razine Nexea. Sada Branko Tamše na desnom vanjskom ima Predraga Vejina i Ivana Sršena. Dva odlična napadača. Manci Mičević sada ima važnu ulogu u obrani i danas ju je odigrao na vrhunskoj razini. Tamše ga sada može koristiti samo u obrani i od Mičevića dobiti jako puno.

Ninčević u obrani produkt je širine koju ima Nexe. Tamše je u Našice stigao 2021. godine i od početka svoje slavonske karijere od Nexea je izvlačio više nego što je imao. Sada ima širinu na svakoj poziciji.

Slovenski reprezentativac Marguč drugo je desno krilo. Lovro Jotić, koji je s nekoliko poteza pokazao da se radi o rukometnom genijalcu, ulazi s klupe. Marko Bezjak prije nekoliko mjeseci predvodio je Magdeburg do naslova Lige prvaka. Nexe na svakoj poziciji ima igrača koji radi razliku.

VELIKO SRCE RUKOMETAŠA IZ NAŠICA Nexe igra za vatrogasca koji je stradao u osječkom požaru: 'Idemo po pobjedu za Dudyja!'

Nexe nikada nije izgledao ovako dobro. Nije ovo prosudba na temelju jedne utakmice. Sve ono što se događa u Našicama i kakav plan imaju Ergović, Tamše i ekipa, zvuči i izgleda zastrašujuće. A zastrašujuće izgleda i Nexe na terenu. Daleko je Skjern od momčadi iz europskog vrha, ali slaviti protiv danske momčadi više od deset razlike je nevjerojatno. Dobro su Našičani zaprijetili svima. I u Europskoj ligi, ali i u domaćem prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • spica45 19.10.2023.

    Ajmo Nexe sad ili nikad. Nexe uvijek u srcu. Bubnjat ćemo još žešće i žešće. Kapa do poda.

  • RREAL MADRID 17.10.2023.

    U prvenstvu će bit blizi Zagreba, vrlo vjerovatno će bit i bolji od njega, ali tu je HRS da spasi stvar i pokrade Nexe u međusobnim utakmicama sa PPD-om.

Komentiraj...
Vidi sve komentare