To je to što me zanima!

Napoleon u svoje vrijeme nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić i 'vatreni' će je imati!

Dajte mi sto tisuća Hrvata i osvojit ću svijet, rekao je jednom prilikom Napoleon. A danas će 'vatreni' u Berlinu imati takvu, pa i veću podršku. Sastav? Čini se kako kod Zlatka Dalića više nema dvojbi...
Vidi originalni članak

Napokon. Hrvatska nogometna reprezentacija danas otvara još jedan nastup na Europskom prvenstvu, izabranike Zlatka Dalića na startu ovog, njemačkog izazova najprije čeka jedan od najvećih favorita turnira Španjolska. "Vatreni" su spremni, bilo je vidljivo kako naši nogometaši na posljednjim treninzima pucaju od optimizma, kako su fokus prebacili na prvog suparnika Eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali i dužnika iz finala Lige nacija. Zdravstveno stanje? Rekli bismo tip-top. I tu nema nikakvih problema. Da, Joško Gvardiol je u četvrtak iz predostrožnosti (zbog žulja) preskočio trening, ali to neće nimalo smetati najskupljem braniču svijeta, naš najskuplji reprezentativac danas kreće od prve minute. I spreman je za obračun s mladom španjolskom zvijezdom Lamineom Yamalom.

Dalić je miran i nasmijan, kod hrvatskog izbornika nema nikakve nervoze. Uostalom, Dalić je u ovakvim situacijama puno iskusniji od kolege Luisa de la Fuentea, njemu je to već četvrto veliko natjecanje, španjolskom stručnjaku tek prvo. A o medaljama s velikih turnira da i ne pričamo. I da, De la Fuente mora razmišljati o Modriću, Kovačiću, Brozoviću..., Dalić ipak ne mora.

Hrvatski izbornik uvijek je spreman za šalu, u prolazu popričati s medijima, baciti neku šalu. Kao da je sve spremno, kao da je cijela računica za uspjeh u Njemačkoj odavno u njegovoj glavi. I nadamo se da jest. Svi su zdravi, svi su spremni, evidentno "nabrijani", a dodatan motiv "vatrenima" bit će 100 tisuća Hrvata u Berlinu.

Napoleon je jednom prilikom rekao "dajte mi sto tisuća Hrvata i osvojit ću svijet". Možda je čak bio u pravu. Ako Napoleon svojedobno nije imao podršku sto tisuća Hrvata, Dalić će je danas imati! I Hrvatsku će danas bodriti brojni navijači iz Lijepe naše, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Švicarske..., svih krajeva svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Pobotchnick Leeyoobo 15.06.2024.

    Dajte nam jednog Napoleona da nam sredi državu,a za osvajanje nam ne treba. Nismo u stanju održavati državicu s manje stanovnika od prosječnog grada i još nam treba da osvajamo svijet. Kako bi ga resetirali na pećinske postavke....

  • Bramornjak 15.06.2024.

    1-0 za nas.

  • srni106 15.06.2024.

    Najaci smo samo kad treba pit pivu i nebitno natrcavanje za loptom pratit kao da imamo nesto od toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare