To je to što me zanima!

Napadač 'vatrenih' proglašen je igračem mjeseca: Navijači nisu zaboravili rušenje Barcelone

Dva od tri gola Budimir je zabio Barceloni, koju je Osasuna pobijedila 4-2, nanijevši joj prvi i jedini ligaški poraz u novoj sezoni. Nešto ranije u rujnu bio je precizan iz penala protiv Las Palmasa
Vidi originalni članak

Ante Budimir (33) stigao je u Zagreb na okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije pred utakmice sa Škotskom i Poljskom. Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu, napadač "vatrenih" u rujnu je uhvatio pravu formu i vratio se na staze stare slave. U proteklom mjesecu postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju, zbog čega je proglašen igračem mjeseca Osasune.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dva od tri gola zabio je Barceloni, koju je Osasuna na njegovim krilima pobijedila 4-2, nanijevši joj prvi i jedini ligaški poraz u novoj sezoni. Nešto ranije u rujnu, Budimir je bio precizan iz penala protiv Las Palmasa, momčadi koja se bori za opstanak. S 32,2 posto glasova osvojio je nagradu ispred svojih suigrača.

DALIĆ OBJASNIO Nije samo Šutalo, cijela obrana propustila trening! Evo zašto...

Da svoje najbolje igre nije ostavio samo u prošlom mjesecu, potvrdio je i u posljednjem kolu kada je Osasuna remizirala s Getafeom na gostovanju 1-1, a upravo je "vatreni" napadač postigao jedini pogodak za svoju momčad. Budimir se trenutno nalazi na drugom mjestu najboljih strijelaca Osasune u povijesti s 48 golova. Na prvom mjestu je Sabino Andonegui koji je od 1953. do 1963. zabio 57 golova, a kako je do kraja sezone ostalo još 30 kola, hrvatski reprezentativac bi ga mogao skinuti s trona i upisati se u povijest Osasune. 

NA MAKSIMIRU FOTO Dalićevi 'vatreni' trenirali na pomoćnom terenu: I Ćorluka u 'ševi', Ladić imao što za reći

Prošle godine, skromni napadač bio je gotovo cijelu sezonu konkurent za najboljeg strijelca lige, no ozljeda pred kraj sezone spriječila ga je u tom cilju. Unatoč svemu, sezonu je zaključio s 17 golova i dvije asistencije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Maric Ivo 08.10.2024.

    Čovjek i igrac za primjer a zadnje dvije sezone u pravom izdanju i sad onaj Dalic opet sere i stavlja Matanovica ispred Budimira,protiv Matanovica nemam ništa ali on se mora dokazati i u svom klubu biti standardni kao i davati golove a to će malo potrajati a za sada biti drugi pored Budimira može mu biti cast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare