To je to što me zanima!

Najveća internetska senzacija Igara: 'U meni su bjesnile oluje! Srbinu sam samo posudio zlato'

Njegova proslava postala je svojevrsni zaštitni znak Olimpijskih igara u Parizu. Yusuf Dikec, srebrni turski strijelac i bivši vojnik, kaže kako nije baš bio miran kako je sugerirala poza
Vidi originalni članak

Osvojio je srebro u mješovitoj konkurenciji u zračnom pištolju, ali je nedvojbeno postao najveća senzacija Olimpijskih igara u pozitivnom smislu, toliko da ga je nakon rušenja svjetskog rekorda u skoku s motkom imitirao i Armand Duplantis, i nije bio jedini. Riječ je o Turčinu Yusufu Dikecu (51).

Dikec je pucao praktički bez ikakve zaštitne i pomoćne opreme kakvu obično nose strijelci poput specijalnih naočala i zaštitnih slušalica. Imao je obične čepiće u ušima, a nepucačku ruku na trenutke je držao u džepu. Kulerski stav i precizno gađanje.

- Moja streljačka poza predstavila je olimpijski duh na dobar način: fair play, jednostavnost, prirodnost i jasnoća. Zato sam i dobio toliko pozornosti. Svi mi govore da sam se u trenucima pucanja činio mirnim, ali zapravo su u meni bjesnile oluje - rekao je Dikec za Reuters.

Bivši turski vojnik iza sebe ima dva svjetska i pet europskih naslova u različitim disciplinama (od čega tri u Osijeku, a u Parizu je osvojio prvu olimpijsku medalju. Vratio se u domovinu gdje je imao topao doček, a na Igrama sportaši i dalje proslavljaju uz njegovu prepoznatljivu pozu.

- Lijepo je vidjeti ljude dobrog srca bliske jedni drugima - rekao je Dikec i najavio dolazak i u Los Angeles 2028., ali i ne samo to:

- Moja partnerica i ja doći ćemo do zlata u Los Angelesu 2028., Damiru Mikecu sam ga samo posudio do idućih Igara.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DadoDavor 09.08.2024.

    Zna li itko tko jeo svoji zlato hahaha... Isto ko i ona srebrna Kineskinja sa grede koja se iznenadila kad je vidjela da Talijanke grizu medalju, Nitko neće zapamtite te zlatne već ove srebrne....

  • AnarhosindikaIist 09.08.2024.

    Sjajan lik..!

  • mimi mala 09.08.2024.

    Tip je legenda ! Dosao na natjecanje ...bum, bum - srebro - cao :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare