To je to što me zanima!

Nadal se naklonio Đokoviću: Bila je ovo strašna bitka, a ja nisam imao šanse. Svaka čast

Sve do ovog polufinala, publika je zbog policijskog sata morala u 23 sata napustiti tribine. Ipak, organizatori nisu htjeli uskratiti navijačima svjedočenje ovom epskom meču pa su išli iznad zakona i ostavili ih na tribinaama
Vidi originalni članak

Četiri sata teniske romantike, poezije i neviđenog spektakla za prvi poraz Rafaela Nadala (35) u polufinalima Roland Garrosa. Nešto najbolje što nam svjetski tenis u ovome trenutku može ponuditi. Odnosno, ono što nam samo njih dvojica mogu ponuditi. 

Novak Đoković (34) je u povijesnom meču pobijedio Rafaela Nadala 3-1 (3-6, 6-3, 7-6, 6-2) i prošao u svoje šesto finale Roland Garrosa. Jedini put ga je osvojio 2016., a sada će ga u finalu čekati debitant u GS finalima Stefanos Tsitsipas.

Bila je to tek druga Novakova pobjeda nad Rafom na Roland Garrosu, prvu je ostvario 2015., ali sigurno i jedna od najvećih u njegovoj karijere. U četiri sata bespoštedne borbe vidjeli smo toliko spektakularnih udaraca, preokreta, nevjerojatnih poteza, borbe za svaki poen, što nam u ovome trenutku nitko u svijetu tenisa ne može ponuditi. A poprilično smo sigurni, teško će i u budućnosti. 

Iza Nadala je čak 13 naslova, nadao se ove godine 14. i čak 21. Grand Slamu u karijeri, što bi ga izbacilo na vrh liste ispred Rogera Federera koji ima također 20. No, Novak je ovaj put bio jači.

- Imao sam set loptu na 6:5 u trećem setu, ali sve se promijenilo u tome trenutku. Dupla greška, lak poen na mreži u tie-breaku, bilo je suludih poena, takve greške mogu da se dogode, ali ako želite pobijediti, to si ne smijete dopustiti - kazao je Nadal pa odao počast ljutom rivalu.

- Novaku svaka čast, vodili smo veliku bitku, dao sam maksimum, ali nisam imao šanse. Uvijek je bitne poene igrao dobro. U nekom trenutku nisam imao sreće i to je još više ubrzalo moj poraz - kazao je 35-godišnji Španjolac.

Đokoviću je to bila jubilarna 30. pobjeda nad Nadalom u 58. meču i revanši za poraz u finalu Rima i finalu prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Očekivano, bio je oduševljen.

- Jako specijalan meč za mene. Stvarno fenomenalna atmosfera, najbolji meč koji sam igrao na centralnom terenu na Roland Garrosu. Ovo je jedan od top tri meča koje sam odigrao i koji ću pamtiti cijeli život. I moje je zadovoljstvo da igram protiv Rafe jedan ovakav meč. I ovo je sigurno jedan od najvećih mečeva koje smo igrali u Parizu. Jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi s nevjerojatnom energijom s tribina. Za navijače i jednog i drugog igrača... Sve je bilo fantastično - kazao je Đoković nakon pobjede.

Policijski sat u Parizu stupa na snagu od 23 sata i sve do ovog polufinala, publika je u tome terminu morala napustiti teren. Ipak, organizatori nisu htjeli uskratiti navijačima svjedočenje ovom epskom meču pa su išli iznad zakona i ostavili navijače! Eto, toliko znače Rafa i Novak.

- Jako je teško pronaći način za opisati koliko je posebno igrati s Rafom ovdje. Teško je objasniti i koliki je pritisak igrati sa Rafom ovdje. A pritisak je privilegija. Gledam samo kako unaprijediti svoj karakter, da se unaprijedim kao osoba, naravno i u tenisu - završio je Đoković.

On će u nedjelju loviti svoj drugi naslov na Roland Garrosu i 19. Grand Slam. S druge strane mreže stajat će mu Stefanos Tsitsipas, koji je u svome polufinalu s 3-2 u setovima bio bolji od Alexandera Zvereva. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • June67 13.06.2021.

    Nadam se da će Đoker prestići i Nadala i Federera. Federer se povukao prilično, naravno i zbog godina. Bio je moj favorit.Ali što nam nude trenutno Nadal i Doković to je stvarno perfektno.I to malo uzdizanje Nadala i Federera sa svih strana napravilo je Dokovića favorita. Zaslužuje biti najbolji svih vremena. 

  • 12.06.2021.

    ma hebo Novaka ,nego jel" zna netko kada igra Srbija i gdje ima prijenos sa EP..

  • eugen123 12.06.2021.

    Jesam li ja jedini koji je gledao Europsko prvenstvo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare